Helyi közélet

2017.01.11. 14:24

Saját lányait molesztálta a nyíradonyi apa

Debrecen - A tizenéves lányok rendszeresen váltak ittas, agresszív apjuk zaklatásának áldozataivá. Egyiküknek egy alkalommal sikerült megszöknie, a nagymamától kért segítséget.

Debrecen - A tizenéves lányok rendszeresen váltak ittas, agresszív apjuk zaklatásának áldozataivá. Egyiküknek egy alkalommal sikerült megszöknie, a nagymamától kért segítséget.

Jogerősen 7 év fegyházzal sújtotta a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla szerdán azt a nyíradonyi férfit, aki 2014 nyarától őszéig többször megverte két tizenéves lányát és fenyegetéssel egyiküket arra is rávette, hogy kézzel elégítse ki. A táblabíróság R. J. Z.-ét szexuális erőszak és kiskorú veszélyeztetése bűntettekben, illetve testi sértés vétségében marasztalta el; a vádlott – tájékoztatott Fórizs Ildikó sajtószóvivő – legkorábban a szabadságvesztés kétharmad részének kitöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

A bíróság megállapította tényállás szerint a férfi és élettársa kapcsolatából öt gyermek született; a gyámhivatal korábban a három fiút az anyai nagymamánál, a két lányt az apai nagymamánál helyezte el. 2014-ben R. J. Z. kérelmére újra ő és párja gyakorolhatták a szülői felügyeleti jogukat, így az akkor 12 és 15 éves lányok Nyíradonyba kerültek. Az anyjuk nem sokáig bírta, elköltözött, miközben a gyakran részeges és olyankor agresszív férfi ok nélkül bántalmazta a gyerekeket (féltek is az apjuktól).

2014 nyarától a vádlott ittasan többször közeledett a lányokhoz szexuálisan: meztelen altestüket nézegette, simogatta őket, miközben azt követelte tőlük, hogy kézzel elégítsék ki. A gyerekek ezt elutasították, ezért az apjuk megverte őket. Az egyik lány beszélt az erőszakoskodásról az anyjának, aki számon kérte a férfit. A reakció: a vádlott a mobiltelefon töltőjének zsinórjával verte meg a gyerekeket.

Kirohant a házból

2014 októberében egy születésnapi bulin R. J. Z. néhány pohár után ismét arra szólította fel az egyik lányát, hogy elégítése ki kézzel, amit a gyerek az újabb bántalmazástól való félelmében megtett. Este az apa ismételten zaklatta, mire a lány mezítláb, egy szál pólóban és nadrágban az utcára szaladt és a közelben lakó nagymamájától kért segítséget. Az idősebb asszony értesítette a rendőrséget, a férfit elfogták.

R. J. Z. a büntetőeljárás során tagadta a terhére róttak elkövetését.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában