Helyi közélet

2017.01.30. 13:42

Elárasztotta a víz a Sámsoni utat, holttestet találtak az Ibolya utcában

Hajdú-Bihar - A hétvégén bőven akadt dolguk a tűzoltóknak, több tűzhöz is kihívták őket, de a vízzel és a levegővel is meggyűlt a bajuk.

Hajdú-Bihar - A hétvégén bőven akadt dolguk a tűzoltóknak, több tűzhöz is kihívták őket, de a vízzel és a levegővel is meggyűlt a bajuk.

Pénteken reggel beizzott a korom egy lakóház kéményében Vámospércsen, a Szőlős utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók a parázsló részt eltávolították; anyagi kár, személyi sérülés nem történt.

Egyek és Félhalom között egy kettéhasadt fa útra dőlt része akadályozta a forgalmat péntek délelőtt. Az egyeki önkéntes tűzoltók láncfűrésszel és kötéllel távolították el az akadályozó növényrészt, majd az elkorhadt fát is kivágták, további veszély elkerülése végett.

Debrecenben, egy Mókus utcai lakás pincéjében beizzott a fűrészpor péntek délelőtt. A helyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral avatkoztak be. Személyi sérülés nem történt.

Szorgalmatoson, a Határ utcában, egy lakóház melléképületében villanyvezeték gyulladt ki péntek délelőtt. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók áramtalanítás után egy vízsugárral végezték a beavatkozást, az épületet a villamos hálózatról leválasztották. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Pénteken kora délután Debrecenben az Ibolya utcába riasztották a megyeszékhely tűzoltóit egy emeletes lakóépület hetedik emeleti lakásához, amelynek a lakója napok óta nem adott életjelet magáról. A lánglovagok betörték a lakásajtót, odabent egy személyt találtak, akiről a mentőszolgálat megállapította, hogy elhunyt.

Személygépkocsi égett teljes terjedelmében Hajdúszoboszlón, a Nádudvari úton pénteken délután. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a járművet. Az eset során Személyi sérülés nem történt.

Pénteken este kamion tartálykocsijának ütközött egy kisteherautó az M3 autópálya Budapest felé haladó szakaszán a százkilencvenes kilométernél. A kamionnak rakománya nem volt, a kisteherautó üzemanyaga nem szivárgott, de a motortere füstölt. A hajdúnánási hivatalos tűzoltók egy vízsugárral végezték az oltást. A beavatkozás ideje alatt a tűzoltók munkáját a rendőrség forgalomlassítással segítette. A kisteherautó sofőrjét könnyű sérüléssel szállították kórházba.

Szombat hajnalban egy, a debreceni Atommagkutató Intézethez tartozó épülethez riasztották a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit, ahol egy oxigéntartály szivárgott. A szivárgást a helyszínre érkező szakemberek megszüntették.

Vasárnap kora délelőtt Debrecenben, a Sámsoni úton személygépkocsi tolatott egy tűzcsapnak, az abból kiömlő víz veszélyeztette a forgalmat is. Egy közeli lakóház pincéjét is elöntötte a víz. A vízmű emberei elzárták a vízcsapokat, a debreceni tűzoltók szivattyúval távolították el a kiömlött vizet az útról és a pincéből. Személyi sérülés nem történt.

- Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában