Helyi közélet

2016.12.16. 12:27

Üzenet a tárlaton át

Debrecen - Díjnyertes alkotások is láthatóak a Kölcsey Központban.

Debrecen - Díjnyertes alkotások is láthatóak a Kölcsey Központban.

Évente több száz díjat nyernek a berettyóújfalui központú Igazgyöngy Alapítvány és Alapfokú Művészeti Iskola tanítványai, akik 23 településről 550-en vannak. Az ő alkotásaikból rendeztek kiállítást a Kölcsey Központban. A csütörtöki ünnepélyes megnyitón L. Ritók Nóra grafikusművész, az Igazgyöngy igazgatója úgy fogalmazott: üzenete van, hogy éppen karácsony előtt nyitotta meg kapuit a tárlat.

– Mivel a tanítványaink egy része hátrányos helyzetű gyerek, így iskolánk a tehetséggondozáson kívül szociális munkát is végez. Úgy gondolom, a nehéz sorsúak felé fordulás és a karácsony üzenete ezen a ponton fonódik össze. Ennek jegyében hoztuk el a nagyméretű akril munkáinkat is, amelyek közül a legújabbakat roma és nem roma származású alkotók készítették közösen, az integráció jegyében – mondta el a művésznő. A közel százötven darabból álló tárlat január 15-ig díjmentesen látogatható a Bényi Árpád teremben.

HBN–MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában