Helyi közélet

2016.12.06. 16:12

A szeretet és a remény a legfontosabb

Hajdúdorog - Hajdúdorogon már négy szál gyertya ég az adventi koszorún.

Hajdúdorog - Hajdúdorogon már négy szál gyertya ég az adventi koszorún.

Advent negyedik vasárnapjára szívesen invitálta Hajdúdorog lakosságát Csige Tamás polgármester a Vasvári Pál téren álló óriás adventi koszorúhoz, hogy mindenki részese lehessen a karácsonyvárás szent időszakának. A negyedik szál gyertyát egy sokoldalú személy, Dalanics Zoltán parókus gyújtotta meg. Az egyházi ember sokoldalúságát jelzi, hogy tanít, előad, szervez, misét tart, irányítja a hajdúdorogi görögkatolikus egyházközség munkáját. Emellett ő az, aki minden egyházi ünnepet igaz tartalommal tölt meg, amikor prédikál, az ember lelke megtelik érzelemmel: szárnyal a gondolata, erősödik a hite, az összetartozás érzése.

Dalanics Zoltán ünnepi gondolatai mentén hívta fel a figyelmet, hogy a Jóisten újra és újra eljön hozzánk karácsonykor. Üzen, hogy ne utólag, hanem már most tudjuk, hozzánk készül az Isten, mert azt akarja, hogy az embernek szeretete és reménysége legyen. Hangsúlyozta, hogy a karácsony az Isten emberszeretetének ünnepe, amelyre tiszta lélekkel kell készülnünk, s ha az ember kinyitja a szívét – a negyven napos böjtöt tartva – egyre közelebb kerül a Megváltóhoz.

Mikulássá lett polgármester

Az adventi koszorú negyedik gyertyájának lángra lobbanását a Szent Bazil Görögkatolikus Óvoda Hétszínvirág csoportjának ünnepi összeállítása színesítette Kiss Péterné és Urbánné Pocsai Ildikó óvodapedagógusok, Kaskötő Miklósné pedagógiai asszisztens és Csongár Imréné dajka, valamint Kökényesi Éva zongorajátékának kíséretével.

Az est folyamán meglepetés is várta a gyermekeket. December hatodikához közeledvén megérkeztek a Mikulás küldöttei is Csige Tamás polgármester és Pogácsás György alpolgármester személyében, akik minden apróságot csokimikulással örvendeztettek meg.

Búcsúzóul a szervezők finom sós süteménnyel vendégelték meg és forró teával melegítették át a fogcsikorgató hidegben ünneplőket, egyben felhívva a figyelmet a december 11-i ötödik szál gyertya meggyújtásának ünnepi programjára, ahol Görögh Imréné, a Hajdúdorogi Móra Ferenc Általános Iskola és AMI földrajz-rajz szakos tanára lobbantja lángra az ötödik gyertya kanócát a Móra iskola zenei ágazatának tanárai és tanulói közreműködésével.

HBN-MA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában