Helyi közélet

2016.11.16. 10:10

Csőbe húzták, megverték és kirabolták a fiatal debreceni örömlányt

Debrecen, Nyíregyháza - Két férfi kuncsaftként jelentkezett be egy örömlánynál, de nem a szolgáltatásaira vágytak: pisztollyal fenyegették, megverték, majd elvették az értékeit. A zsaruk aprólékos nyomozással három nap alatt felgöngyölítették az ügyet.

Debrecen, Nyíregyháza - Két férfi kuncsaftként jelentkezett be egy örömlánynál, de nem a szolgáltatásaira vágytak: pisztollyal fenyegették, megverték, majd elvették az értékeit. A zsaruk aprólékos nyomozással három nap alatt felgöngyölítették az ügyet.

Egy fiatal debreceni prostituált tett feljelentést: telefonon bejelentkezett hozzá két férfi november 4-én este - írja a Zsaru Magazin. Abigél utcai lakásában azonban, ahol szexuális szolgáltatásokat nyújt ügyfeleinek, pisztollyal megfenyegették, bántalmazták, majd pénzt, tabletet és egy mobilt vittek el tőle. A nő könnyű sérülést szenvedett, felszakadt száját másnap a kórházban varrták össze.

- A Hajdú-Bihar megyei nyomozók eljutottak a bagaméri K. Annához (29), aki egy debreceni bérelt lakásban másokkal együtt szintén szexuális szolgáltatásokat nyújt - ismerteti a tényeket Dobó Dénes főhadnagy, a főkapitányság szóvivője. - A házkutatáson a kollégák több mobiltelefont lefoglaltak, illetve egy gáz-riasztó fegyvert üres tárral. Kiderült, a pisztoly a nyíregyházi A. Tamásé (32). A nőt előállították és fegyveresen elkövetett rablás megalapozott gyanúja miatt, bűnsegédként hallgatták ki. K. Anna először megtagadta a vallomástételt, ám két nappal később részletes beismerő vallomást tett: elmondta, másfél hónapja dolgozik a lakásban, A. Tamás a stricije, a bevétel felét neki kell leadnia. A férfi november 4-én este elkérte tőle a telefonját, de azt nem mondta meg, miért kell neki. A nyomozók megtudták azt is, hogy a lakásban szokott aludni a hajdúhadházi R. Imre Endre (31).

A nyomozás következő fázisában előkerült az a férfi, aki a rablás estéjén A. Tamás kérésére Debrecenbe vitte R. Imre Endre ismerősét, a bökönyi V. Pétert (27), aztán vele és R. Imre Endrével az Ibolya utcába tartott, ahol kiszálltak, majd 15 perc múlva visszatértek. A fuvaros fényképről felismerte R. Imre Endrét. A nyomozók elfogatóparancsot adtak ki A. Tamás és R. Imre Endre ellen. A sértett személyleírása alapján a bökönyi körzeti megbízott azonosította V. Pétert, a nyomozók november 6-án este elfogták, és a nála tartott házkutatáson lefoglalták a bűncselekmény elkövetésekor viselt kabátot és sapkát - folytatja a szóvivő. - V. Péter részletes beismerő vallomást tett. Elmondta, a bűncselekményt R. Imre Endrével követték el, utóbbi ezért tízezer forintot kapott.

Másnap a helyi zsaruk Nyíregyházán fogták el R. Imre Endrét és A. Tamást. Egy tanú egy magasföldszinti lakásból látta kiugrani őket, azonnal hívta a rendőröket. A járőrök R. Imre Endrét előállították a kapitányságra, A. Tamást pedig kórházba vitték, mert az ugrástól eltört a lába.

A hajdúsági nyomozók egy rejtekhelyül szolgáló lakásban is házkutatást tartottak. Lefoglalták R. Imre Endre a bűncselekmény elkövetésekor viselt kesztyűjét és kapucnis pulóverét, valamint A. Tamás okmányait, továbbá kulcsokat és mobiltelefonokat. A lakás tulajdonosa a tanúkénti kihallgatáson elmondta, A. Tamásék kérték meg, hadd aludjanak nála. V. Pétert és R. Imre Endrét fegyveresen elkövetett rablás bűntettével, illetve A. Tamást felbujtóként ugyanezzel gyanúsították meg a zsaruk. A bíróság november 9-én elrendelte a három férfi előzetes letartóztatását, K. Anna szabadlábon védekezhet.

- Zsaru Magazin -


Videó: Megölte élettársát és magát is a férfi Fancsalon

Debrecen, Nyíregyháza - A rendőrség egyelőre szűkszavú, de ez érthető is ebben a nyomozási szakaszban.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában