Helyi közélet

2016.09.03. 10:56

Rendőrök az iskolák előtt Balmazújvárosban

Balmazújváros - A Balmazújvárosi Rendőrkapitányság területén 9 tanintézményben kezdték meg az iskolarendőrök a szolgálatukat az új tanévben.

Balmazújváros - A Balmazújvárosi Rendőrkapitányság területén 9 tanintézményben kezdték meg az iskolarendőrök a szolgálatukat az új tanévben.

2016. szeptemberétől a Balmazújvárosi Rendőrkapitányság iskolarendőrei a helyi polgárőrséggel együttműködve folytatják „Az iskola rendőre” programot.

A rendőrkapitányság Területi Balesetmegelőzési Bizottsága a gyermekek közlekedésbiztonságának javítását évek óta kiemelt feladatának tekinti. Céljuk a kis,- és középiskolások biztonságos, balesetmentes közlekedésének, szabálykövető magatartásának elősegítése, valamint közlekedési ismereteik bővítése.

Ennek keretében az iskolarendőrök a kapitányság illetékességi területén működő polgárőr szervezettekkel közösen, az oktatási intézmények környékén található forgalmas kijelölt gyalogos átkelőhelyeken és útkereszteződésekben, szeptember hónap minden tanítási napján segítik a gyermekek reggeli, és délutáni órákban történő biztonságos közlekedését.

- Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában