2016.09.05. 14:32
Harcsakolbászt is kóstoltunk a Tisza-parton
Tiszacsege - Negyedik alkalommal rendezték meg a Harcsapaprikás Főző Fesztivált Tiszacsegén a hétvégén.
Tiszacsege - Negyedik alkalommal rendezték meg a Harcsapaprikás Főző Fesztivált Tiszacsegén a hétvégén.
Az árnyas Tisza-parton, négy sorban, sátortetők alatt szorgoskodtak a csapatok. Nem csak paprikás, hanem más finomságok is készültek a fával vagy gázzal melegített bográcsokban. Több csapat, baráti társaság ötletesen dekorálta környezetét, illetve tudatta a nevét az arra járókkal.
A csapatok bemutatása során kiderült, hogy a legtávolabbról, a Somogy megyei Darány községből is érkeztek résztvevők. Míg a bográcsokban rotyogott az étel, a színpadon tartalmas kultúrműsor szórakoztatta a közönséget.
A zsűri 92 harcsapaprikás végigkóstolása után hozta meg a döntését. Fehér Gábor mesterszakács kifejtette, hogy a finom harcsapaprikás krémes, szaftos, abban harmonizálnak az ízek, és lényeges a tálalás is.
Ezek alapján adták oda a díjakat több kategóriában is. A nap folyamán a vendégek ehettek harcsakolbászt, slambucot, halászlevet, különböző pörköltöket, húsokat, süteményeket.
HBN–Seress István