Helyi közélet

2016.09.20. 14:29

Élménnyé teszik a tudományt

Debrecen - A főváros után kedden Debrecenben is elindult a Kölyöklabor, a BASF vegyipari vállalat programja.

Debrecen - A főváros után kedden Debrecenben is elindult a Kölyöklabor, a BASF vegyipari vállalat programja.

Ennek segítségével a gyermekek interaktív módon ismerkedhetnek meg a természettudomány, ezen belül a kémia és a fizika világával. A labor létrehozóinak nem titkolt célja, hogy az új létesítményben megforduló gyerekekből idővel mérnökök, tudósok is válhassanak.

A városnak olyan vállalatokra van szüksége, amelyek a jövőre is gondolnak és példát mutatnak – jelentette ki Papp László, Debrecen polgármestere a Kölyöklabor keddi megnyitóján. A gyermekek kíváncsiságát a hasznos irányba kell terelni, amelyre az Agóra Tudományos Élményközpontban minden lehetőség adott, hiszen elindult a BASF vegyipari vállalat programja, a Kölyöklabor. Itt a gyermekek már egészen fiatalon kapcsolatba kerülhetnek a tudományokkal, és játékosan sajátíthatják el a kémia vagy akár a fizika alapjait. – A gyerekeknek egy élmény, amit az Agóra és a Kölyöklabor kínál. A későbbiekben ez az ország életét is kedvezően alakíthatja, hiszen lehet, hogy ezekből a gyerekekből lesznek a jövő tudósai – hangsúlyozta a polgármester. Ezt dr. Thomas Narbeshuber, a BASF ügyvezetője is hangsúlyozta, majd kijelentette, hogy ha a program hatására csak néhány mérnökkel lesz több, már akkor is megérte a Kölyöklabor létrehozása.

Az Agóra ügyvezetője, Somogyi Béla elmondta, mindent megtesznek azért, hogy a gyerekeknek izgalmassá tegyék a tudomány megismerését, amire így élménykényt és nem akadályként tekintenek majd az iskolában.

Varga Attila, a köznevelésért felelős helyettes államtitkári titkárságának vezetője kiemelte, fontos a gyerekek természetes érdeklődésére alapozni. Ezt Pappné Gyulai Katalin, a Debreceni Tankerületi Központ igazgatója is megerősítette, majd hozzátette, hogy a Kölyöklaborban könnyebb lesz átadni a tudást, mintha azt a diákok a tankönyvekből tanulnák meg.

HBN–BR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában