Helyi közélet

2016.06.20. 09:34

Úgyis lakva válik meg

<em>Boldogult autószerelő ismerősöm (valahányszor arra próbáltam rávenni, hogy jöjjön el velem egy-egy használt autót megnézni) rendre azzal hárított, hogy ő bizony soha nem vállalkozna ilyenre, hiszen használt autót vásárolni olyan, mint egy idegen ember lányát elvenni; lehet persze előzetesen mindenféle okos és jó szándékú tanácsot adni a (vő)legénynek, de igazából majd lakva válik meg</em>… Petneházi Attila írása.

Boldogult autószerelő ismerősöm (valahányszor arra próbáltam rávenni, hogy jöjjön el velem egy-egy használt autót megnézni) rendre azzal hárított, hogy ő bizony soha nem vállalkozna ilyenre, hiszen használt autót vásárolni olyan, mint egy idegen ember lányát elvenni; lehet persze előzetesen mindenféle okos és jó szándékú tanácsot adni a (vő)legénynek, de igazából majd lakva válik meg… Petneházi Attila írása.

Pedig azok a nyolcvanas évek még boldog békeidők voltak a mai korhoz képest, amikor nemcsak a párkapcsolatok, de az autóvásárlások nagy része is a való világ helyett virtuális térben zajlik. Az olyan mértékű emberi hülyeségről persze nem a világháló tehet, amikor a páciens úgy fizeti ki a teljes vételárat az importőrnek, hogy egy árva fotót sem látott a kocsiról, de azért csak óvatosan a neten. Az igényes vevő szerintem pontosan arról ismerszik meg, hogy (első ránézésre bármennyire is megkapó számára a látvány) vezetett szervizkönyv nélkül akkor sem bólint rá az „évszázad bizniszére”, ha az importőr egyébként az anyja életére esküszik, hogy márpedig ez a verda olyan, amilyennek látszik…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában