Helyi közélet

2016.06.22. 14:32

Próbára bocsátották az edzőt

Debrecen - Jogerősen lezárult a Szántó József ellen zajló büntetőeljárás a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon.

Debrecen - Jogerősen lezárult a Szántó József ellen zajló büntetőeljárás a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon.

Jogerősen 1 év próbára bocsátotta a Hajdúszoboszlói Járásbíróság Szántó Józsefet, aki 2014 októberében összeszólalkozott egy idős férfival egy hajdúszoboszlói utcán és a bíróság által megállapított tényállás szerint a kölcsönös szidalmazást követően megütötte a sértettet. A bíróság szerdai határozatában súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt marasztalta el Szántót és 67 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezte.

Tatár Tímea, a Debreceni Törvényszék sajtószóvivője elmondta: a tényállás szerint a vádlott rádudált az úttesten álló férfira, majd a kölcsönös szitkozódást követően kiugrott a járműből és bántalmazta a gyalogost. Ő viszont belekapaszkodott az ökölvívó edző ingébe, mire az beleharapott az ujjába. Szántó az eljárás során azzal védekezett, hogy nem az ütésével, hanem az autója ajtajának kinyitásával okozott sérülést az idős embernek, az ujját pedig akkor harapta meg, amikor a másik a kocsiba benyúlva „megfogta a grabancát”. Azt is mondta, hogy bokszolói múltja miatt egy ütéssel is leteríthette volna a sértettet, azonban egyáltalán nem ütött.

Enyhítő körülmények

Az igazságügyi orvosszakértő szerint a látlelet alapján két sérülés igazolható – tette hozzá Tatár Tímea.

A bíróság nem büntetést szabott ki, a próbára bocsátás egy intézkedés: ha az egy éves próbaidő probléma nélkül eltelik, a vádlott büntetés nélkül, tiszta erkölcsi bizonyítvánnyal zárhatja le az ügyet. A bíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlott idős korát és büntetlen előéletét is.

HBN


Debrecen – A Papp László Ökölvívó Akadémia elnökét támadják régi és újkeletű büntetőügyek miatt.


Debrecen - Csötönyi Sándor a Magyar Ökölvívó Szövetség elnöke lapunk megkeresésére megerősítette a hozzánk eljutott, hírt, hogy hétfőn lemondott a hajdúszoboszlói Papp László Bokszakadémia vezetéséről Szántó József.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában