Helyi közélet

2016.06.14. 10:44

Hat alma volt a hatalom jelképe

Nyíradony - Egy napig diák vezette a nyírségi kisváros iskoláját, ennek megfelelően alakultak a programok.

Nyíradony - Egy napig diák vezette a nyírségi kisváros iskoláját, ennek megfelelően alakultak a programok.

Diákönkormányzati napon adta át a hat (almát) Gólya Györgyné, a nyíradonyi Szent Mihály Görögkatolikus Általános Iskola igazgatója június 13-án, Ignáth Zsuzsanna 8. osztályos tanulónak, akit diáktársai választottak igazgatónak erre a napra. Ezzel a „hat alma” átvétellel kezdődött meg a gyermeknap, amelyre változatos programot szervezett Kovácsné Frank Magdolna, diákönkormányzatot vezető pedagógus. Egy lelkes szülői csoport egész nap palacsintát sütött.

Nagy sikert aratott a kézműves foglalkozás, az arcfestés, a bohóc lufi figurákat készített. A bátrabbak felülhettek a rodeó bikára, de volt ugrálóvár és óriáscsúszda is. Nagy érdeklődés kísérte a Kutató Mentők bemutatkozását, és Rafit, a mentőkutyát, aki már többször mentett bajbajutott embereket. A rendőrök kommandós felszereléseket és fegyvereket hoztak, azokat közelről megnézhették a gyerekek. Vass Zsolt és csapata kutyakiképzési bemutatót tartott. A napot egy rendhagyó „szemét-dizájn” divatbemutató zárta, melyre a modellek ruháit a diákok készítették újrahasznosítható anyagokból.

HBN–Tóth Vince

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában