Helyi közélet

2016.05.18. 09:40

Emberi hamvakat, protézist, fogpiszkálót és sok minden mást zsákmányolt egy tolvaj Hajdúböszörményben

Hajdúböszörmény - A februárban szabadult, hajléktalan életmódot folytató férfinak nem számított, mit lop. 

Hajdúböszörmény - A februárban szabadult, hajléktalan életmódot folytató férfinak nem számított, mit lop. Szájharmonika, egy tojás, egy piros toll, hamvakkal teli urna, protézis, szerszámok, konyhai mérleg, műanyag síp, fogkefe és derékszíj valamint némi élelmiszer és evőeszközök - többek között ezek a tételek szerepelnek azon a listán, amelyet az ellopott értékekről készített a rendőrség. A hajléktalan életmódot folytató 20 éves S. Józsefnek nem számított, mit zsákmányol.

A Zsaru Magazin arról ír, május elsején érkezett bejelentés a rendőrséghez, hogy a Petőfi-dűlőben valaki meglátott egy férfit, hogy az egyik pajtából szerszámokat pakolt szatyrokba, majd kerékpárra ülve távozott azokkal. A rendőrök még a környéken gyűjtötték az adatokat amikor a tolvaj visszatért a pajtához, a körzeti megbízott érkezésekor viszont megpróbált elmenekülni. Futás közben eldobta a nála lévő hátizsákokat és egy fészer mögé rejtőzött.


Fotó: Hajdú-Bihar Megyei RFK


Elfogást követően a férfi beismerő vallomást tett és nyolc bűncselekményt is beismert, leginkább kerékpárokat lopott, de a talált tárgyak között a korábban felsoroltak mögött szerepel még egy szőnyeg, fél kiló sós szalonna, öt üveg szilvabefőtt, negyed csomag zsemlemorzsa, két doboz majonéz, egy teafilter. Mindezek mellé szerzett még 12 villát, három kanalat, öt kést, egy slambucfőző kanalat, egy tortalapátot, zománcozott bögrét és kotyogós kávéfőzőt, valamint egy papucsot és egy napszemüveget is.


Fotó: Hajdú-Bihar Megyei RFK


S. József korábban két év, egy hónapot ült rablásért, ahonnan februárban kedvezménnyel szabadult, most viszont visszakerül a rácsok mögé. A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság üzletszerűen elkövetett lopás vétségének gyanúja miatt folytat ellene eljárást, a bíróság május 4-én 30 napra elrendelte előzetes letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában