Helyi közélet

2016.04.23. 10:05

"Örömmel látom, hogy az emberek tudatosabban óvják bolygónkat"

Debrecen - Így vigyáznak olvasóink a saját környezetükre.

Debrecen - Így vigyáznak olvasóink a saját környezetükre.

Hadnagy Kinga számára fontos a környezetvédelem. Elkülönítve gyűjti a hulladékot, de úgy érzi, kevés helyen biztosítanak ehhez szükséges tárolókat.

Barátja, a Kolozsvárról érkezett Kiss Botond szintén a tudatos, szelektív hulladékgyűjtés híve. Úgy véli, az újrahasznosításra nagyobb hangsúlyt lehetne fektetni környezetünk érdekében.

– Bevásárláskor gyakran választok környezetbarát csomagolású termékeket, hogy ezzel is kevesebb szemét keletkezzen. Ha az áram vagy a gáz használatáról van szó, a spórolás híve vagyok – mondta el Halász Réka.

– Tanulmányaink során rengeteg újat tanulhattunk meg a szelektív hulladékgyűjtésről és a megújuló energiaforrásokról. Régen nem fektettek ekkora hangsúlyt a környezetvédelemre. Örömmel látom, hogy az emberek manapság már tudatosabban óvják bolygónkat – fejtette ki Nagy András.

Barátja, Gacsó Zoltán a globális felmelegedés veszélyeire hívta fel a figyelmet, és megjegyezte, hogy a fogyasztóknak még mindig lehetne tovább fejlődni, környezetünk védelme érdekében.

– Fontos számomra az energiatakarékosság. Hogy ne fogyasszunk feleslegesen, éjjelente mindig kihúzom a töltőket és egyéb elektronikai eszközeimet. Odafigyelek arra, hogy ne szemeteljek, és környezetbarát csomagolást válasszak – osztotta meg velünk Groholy Levente.

HBN-FL

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában