Helyi közélet

2016.04.01. 12:33

Mégis közpénz

<em>Mégsem veszíti el közpénz jellegét az a vagyoni hozzájárulás, amit a Magyar Nemzeti Bank (MNB) juttat alapítványainak – mondta ki csütörtökön az Alkotmánybíróság.</em> Szőke Tímea jegyzete.

Mégsem veszíti el közpénz jellegét az a vagyoni hozzájárulás, amit a Magyar Nemzeti Bank (MNB) juttat alapítványainak – mondta ki csütörtökön az Alkotmánybíróság. Szőke Tímea jegyzete.

Mondhatnám, hogy ezzel hosszú vita végére került pont, de se hosszú nem volt (a törvénymódosítást egy bő hónapja nyújtották be), és a vita fogalmát sem meríti ki teljesen, amikor az ellenzék valamit egyöntetűen kifogásol – sőt, a nem ellenzék is, lásd: Kövér László –, mire válaszul a tervezet védelmezői olyan kreatív érvelést adnak elő, hogy egy jogfilozófusnak is leesik tőle az álla. Teszik ezt persze rinocéroszbőrrel az arcukon, hiszen a magyarázat mindenki más számára sántít, de nem is a meggyőzés a cél, hanem csak hogy az „indoklás” rovatba ne sormintát kelljen rajzolni. Márpedig sok pénzről van szó, az érintett alapítványok nem pályázattól pályázatig tartó, rezsit se fedező alamizsnákért ácsingóznak, hanem százmilliós tételek önfeledt elköltésében segédkeznek. Nem tudom, tegnapi határozatával a taláros testület keményen a sarkára állt-e, vagy csak tudomásul vette, hogy amikor egy egész ló lóg ki, azt már nem tudja eltakarni; mindenesetre döntésével nem veszítette el alkotmánybíróság jellegét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában