Helyi közélet

2016.04.21. 08:17

Bíznak benne, hogy megtalálja őket a lehetőség

Debrecen - Szakmai gyakorlatot, vagy első munkahelyet remélnek a lapunk által megszólított, állásbörzére kilátogató érdeklődők.

Debrecen - Szakmai gyakorlatot, vagy első munkahelyet remélnek a lapunk által megszólított, állásbörzére kilátogató érdeklődők.

Közel 100 kiállító, köztük egy tucat tanácsadó cég várta az álláslehetőségek iránt érdeklődőket szerdán a Debreceni Egyetem főépületében. A nagy érdeklődés övezte rendezvényen Bartha Elek oktatási rektor helyettes köszöntő beszédében elmondta, erősítve a nemzetközi jelleget újdonságként a Külügyi Börze is megjelenik az idén huszadik alkalommal sorra kerülő börzén, mely évről évre bővül, fejlődik.

Nyelvtudását kihasználva gyakornoki programban szeretne részt venni Nagyházi Ágota, a Debreceni Egyetem szlavisztika-orosz szakos hallgatója.

- Azt hallottam, hogy jobb esélyekkel indulnak azok a végzett hallgatók, akik több nyelven tudnak kommunikálni. Én jövőre fogok diplomázni, oroszul, angolul és németül is beszélek. Első lépésben egy gyakornoki programban gondolkodom, bízva abban, hogy egy esetleges munkaadói elégedettség esetén hosszabb távra is elhelyezkedhetek az adott cégnél.

A határ mellől, Kokadról érkeztek a börzére a Bui fivérek, akik elsősorban az öcs, a diploma előtt álló Károly számára keresnek nyári gyakornoki lehetőséget.

- Remélem sikerül találni egy olyan céget, ahol fantáziát látnak bennem. CAD-CAM szakon végzek júniusban az egyetemen. Mivel folyékonyan beszélem az angolt, így nekem belföld, külföld egyaránt megfelel, ha IT-val vagy CAD-CAM-el kapcsolatban tudok elhelyezkedni.

Elmondása szerint elsősorban terepszemlét tart Liska Eszter, hogy megismerhesse milyen lehetőségeket tartogatnak számára a kiállítók.

- Szakmai gyakorlatot keresek Debrecenben, Miskolcon, vagy Budapesten. Mivel mesterképzésben fogok továbbtanulni, így lehetőség szerint a képzés helyszínéhez igazítanám a gyakorlatomat. Olyan standokat nézek, ahol HR területre keresnek jelentkezőket.

HBN-MSZ


Debrecen - Zsúfolásig megtelt a Debreceni Egyetem Főépülete a 20. Állásbörze és Karriernap alkalmából, melyen csaknem 100 kiállító várta az érdeklődőket.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában