Helyi közélet

2016.03.06. 09:15

Jótékonysági bált tartottak a rotarysok

Debrecen - A bevételből például gyerekek szívműtétét finanszírozzák.

Debrecen - A bevételből például gyerekek szívműtétét finanszírozzák.

Jótékonysági bált rendezett szombat este a Kölcsey Központban a Rotary Klub Debrecen. László Miklós a szervezet soros elnöke lapunknak elmondta: a város vezető személyiségeit tömörítő jótékonysági szervezetnek jelenleg 36 tagja van, a rendezvényen 146-an vettek részt. A vendégek között volt például Debrecen alpolgármestere dr. Barcsa Lajos és Miklóssy Ferenc, a megyei kereskedelmi és iparkamara elnöke.

A célok

A belépőjegyekből és adományokból összegyűjtött pénzből a közeljövőben egyrészt Debrecen belvárosában egy különleges, nagyméretű domborművet szeretnének felállítani. A két és fél méterszer 80 centiméteres műalkotás, – csakúgy mint egy terepasztal – felülről ábrázolná a belvárost. A látássérült turisták ezt kézzel tapogatva, teljesebb képet kaphatnának a település központjáról.

A gyűjtés másik célja, támogatni a határon túli magyar, szegény, gyerekek több millió forintba kerülő életmentő szívműtétjeit.

Komoly múlt

A Debreceni Rotary Klub, 1993-as újjáalakulása óta csaknem 100 millió forint értékű adománnyal segítette a Debrecenben és Hajdú-Biharban élő rászorultakat. Egyebek mellett 5 defibrillátor készüléket helyeztek el a megyeszékhelyen. A mozgássérültek közlekedését segítendő buszokat vásároltak, tantermeket rendeztek be, valamint több mint 100 diáknak biztosítottak külföldi tanulmányutakat.

A Rotary a világ legnagyobb civil szervezete. Több mint 200 országban, 1,2 millió tagja van. A Rotary Klub Debrecen 1928-ban alakult. Alapításakor is a város meghatározó döntéshozói, vállalkozói játszottak benne szerepet. Tagja volt például Sesztina Jenő nagyvállalkozó, dr. Baltazár Dezső református püspök, dr. Kenézy Gyula egyetemi tanár, valamint Magoss György főügyész, Debrecen polgármestere.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában