Helyi közélet

2016.02.15. 18:29

Több jut diáksportra és rendezvényekre

Hajdúböszörmény - A költségvetés fő összege 3,8 milliárd forint, de bíznak ennek növekedésében.

Hajdúböszörmény - A költségvetés fő összege 3,8 milliárd forint, de bíznak ennek növekedésében.

22,7 millióról 30 millióra módosították az éves rendezvényterv keretösszegét, a diáksporttal foglakozó civil szervezetek támogatására pedig 5,8 millió forint helyett 7,8 millió forintot terveztek be erre az évre – döntött a képviselő-testület a költségvetési rendelet-tervezethez megfogalmazott bizottsági javaslatokról a február 12-ei ülésén. Mint azt Kiss Attila polgármester hangsúlyozta, a múlt év is bebizonyította, hogy jóval a tervezettnél jóval több volt a kulturális esemény és ennek megfelelően ezekre többet is költöttek.

A működési kiadásokat valamivel több mint 3 milliárd forintban állapították meg, míg a felhalmozási kiadások összege közelíti a 239 millió forintot. Előbbiekből a pályázatok előkészítése történik meg, valamint önkormányzati beruházásokat terveznek: újabb műfüves pálya létesül, elkezdődik a zsinagóga felújítása, de fordítanak pénzt a távhőrendszer javítására is. Az adóbevételt illetően optimista a város: annak ellenére, hogy az utóbbi időben vesztett „nagy adózókat”, mégis közel annyi iparűzési adót tervez, mint tavaly, körülbelül 1,4 milliárd forint értékben.

Ettől lehet több

A legnagyobb várakozás az úgynevezett TOP-os forrásokat kíséri, amelyek a költségvetés fejlesztési oldalán jelentősen növelhetik a büdzsé főösszegét. Mint azt a polgármester elmondta, 2015-ben is úgy alakult, hogy a mostanival szinte forintra megegyező összegű költségvetési szám év végére elérte a 9 milliárdot. Idén is bíznak a támogatásokban, illetve a közfoglalkoztatásba érkező plusz is megnövelheti a büdzsét: a számítások szerint ez akár 1–1,5 milliárd növekményt is hozhat majd – tudtuk meg.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában