Helyi közélet

2016.02.29. 09:10

Egyik percben hozzád simul egy nő, a másikban már nincs meg a tárcád

Debrecen - A debreceni rendőrök elfogták a nőt, aki a megalapozott gyanú szerint egy fiatalember pénztárcáját, egy másik férfi mobiltelefonját lopta el.

Debrecen - A debreceni rendőrök elfogták a nőt, aki a megalapozott gyanú szerint egy fiatalember pénztárcáját, egy másik férfi mobiltelefonját lopta el.

Egy fiatalember tett bejelentést a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába február 28-án 3 óra körül arról, hogy zseblopás áldozata lett.

A rendőrök a helyszínre mentek és megállapították, hogy a fiatal férfit egy Piac utcai szórakozóhely előtt az utcán leszólított három nő és egy fiatal fiú, hogy cigarettát kérjenek tőle. A sértett adott egy szál cigarettát mire az egyik nő hozzásimult. A férfi eltolta magától a nőt, így a társaság továbbment. A fiatalember néhány perccel később azt vette észre, hogy a válltáskája nyitva van, és abból hiányzik a pénztárcája, amiben készpénze és okmánya volt.

A járőröknek a sértett nem tudott személyleírást adni, de elmondta, ha újra látná ezeket a személyeket, biztosan felismerné őket. A rendőrök a sértettel együtt indultak adatgyűjtésre, amelynek eredményeként két nőt a Piac utcán találtak meg, míg a harmadik nőt és a fiatalkorú fiút a Piac és Barna utcák kereszteződésében igazoltatták.

A sértett pénztárcáját a rendőrök a Piac utcán, egy kapuban eldobva találták meg.

A járőrök elfogták őket, majd előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra. A nyomozók megállapították, hogy a sértetthez simuló nő B. Éva volt, aki a megalapozott gyanú szerint kivette a táskából a pénztárcát. A rendőrök további adatgyűjtést végeztek, így azt is megállapították, hogy a hajdúhadházi lakos az eset elkövetése előtt egy Halközben található szórakozóhelyről egy mobiltelefont tulajdonított el, amelyet megtaláltak ruházat átvizsgáláskor. A lefoglalt mobiltelefon tulajdonosát a nyomozók azonosították.

A másik két előállított nőt és fiatalkorú társukat a rendőrök tanúként kihallgatták.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a 33 éves nő ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában