Helyi közélet

2016.02.02. 11:28

Átfogó képet kapnak arról a világról, amiben élnek

Debrecen - Ingyenes képzés segít felkészíteni a diákokat a nagybetűs életre.

Debrecen - Ingyenes képzés segít felkészíteni a diákokat a nagybetűs életre.

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) középiskolásoknak szóló programja az országban egyedülálló módon iskola mellett végezhető, ingyenes internetes társadalomtudományi képzést kínál olyan fiatal tehetségek számára, akik az átlagnál olvasottabbak, tájékozottabbak szeretnének lenni és érdeklődnek a XX. és a XXI. század legfontosabb társadalmi, gazdasági, politikai eseményei iránt.

– A képzés lényegében átmenet a gimnázium és az egyetem között. Az a tapasztalat, hogy sajnos a középiskolában sokszor nem jut idő a XX. és a XXI. század áttekintésére, a tehetséggondozó program azonban segítséget nyújt a felkészülésben, így nagyban hozzájárulhat például egy sikeres emelt szintű érettségihez is – véli Bretus Borbála, az MCC Junior évfolyam diákja.

Elméleti és gyakorlati tudás

A képzés egyik része egy nyolc hetes online kurzus, ahol hét téma ( modern kori történelem, társadalmi tanulmányok, közgazdaságtan, nemzetközi kapcsolatok, pszichológia, jog és angol-magyar kétnyelvű íráskészség fejlesztés) közül – akár többet is – választhatnak a fiatalok. – A középiskolásoknak a videó előadás alapján feladatokat kell megoldaniuk. Talán eleinte nehézséget okozhat a diákoknak, hogy ebben a programban nem elég magolni, szükség van a gondolkodásra is, ugyanakkor mindenképp megéri, hiszen az elsajátított készség a későbbiekben hasznukra válik – mondta Bretus Borbála. Az e-learning elméleti képzés mellett gyakorlati tudásra is szert tehetnek a tanulók, hiszen havonta egy szombaton részt vehetnek egy olyan rendezvényen, ahol délelőtt egy neves személy tart előadást, délután pedig kiscsoportos foglalkozáson fejlesztik a kommunikációs, érvelési, kooperatív, szociális, problémamegoldó és egyéb alkalmazott képességeiket. – Ahhoz, hogy a közösség élménye teljes legyen, táborokat is szervezünk, ahol a programban részt vevő diákok megismerkedhetnek egymással – fűzte hozzá Borbála.

HBN–PÁTZ


Jelentkezni ezen a weboldalon lehet. A pótfelvételi január 31-én lejárt, azonban ezen a héten még elfogadják a diákok jelentkezését.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában