Helyi közélet

2016.01.07. 16:48

„Ügyfelet nem küldünk el” - Két kormányablakkal lett gazdagabb a megye

Létavértes, Vámospércs - Létavértesen és Vámospércsen is hivatalosan átadták a kormányablakot, megújult a járási hivatal.

Létavértes, Vámospércs - Létavértesen és Vámospércsen is hivatalosan átadták a kormányablakot, megújult a járási hivatal.

A kormányablak nem csak egy iroda, úgy van felöltöztetve, hogy az ügyek legszélesebb körét ki tudja szolgálni: ügyfelet nem küldünk el, ez a jelmondatunk – fogalmazott Vasas Lászlóné, a kormányhivatal főigazgatója a vámospércsi kormányablak ünnepélyes átadóján csütörtökön. A felújított, Nyíradonyhoz tartozó járási kirendeltség épülete és az új kormányablak a polgármesteri hivatal melletti egykori iskolaépületben kapott helyet - ezt a felajánlást külön megköszönték Ménes Andrea polgármesternek és az önkormányzatnak.

A járások további megerősítése tavaly kezdődött el, a céljuk a teljes körű kiszolgálás, az ügyintézés minőségi, sőt mennyiségi követelményeinek maximalizálása: tovább bővülnek a helyben intézhető ügykörök, s a hatáskörök „járásításával” komoly egységet képviselnek a kormányablakok - folytatta az ügyvezető.

Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára kiemelte, fontos, hogy hazánk minden kormányhivatalában és járási hivatalában ugyanolyan magas legyen a szolgáltatások színvonala, és e hivatalok 15 kilométeren belül legyenek, megkímélve ezzel az utazgatástól az ügyfeleket, ezáltal meghagyva a családdal töltendő időt. Lényegesen stabilabb lesz ezáltal hazánk közigazgatási rendszere, az emberek azt érezhetik, hogy ügyeik, és ezáltal életük is biztonságban van - mondta.



Ménes Andrea, Vámospércs polgármestere a Naplónak elmondta, hogy a járási hivatali feladatoknak átadott épület korábban több olyan szolgáltatásnak is otthont adott, aminek nem volt helye. Könnyen elérhető, közel van a buszmegálló, ezáltal a környező 6-8 település; örülünk, hogy végre megkapta végleges funkcióját, és gyönyörűen megújulhatott - tette hozzá. A 131 négyzetméter területű, emeletes épület földszintjén 5 munkaállomást és egy fotófülkét alakítottak ki 66 millió forintból, 8 ügyintéző fogadja az ügyfeleket a mintegy 20 ezer ügyfelet kiszolgáló kormányablakban.

Aznap Létavértesen is átadták a felújított, Derecskéhez tartozó járási kirendeltség épületét az új kormányablakkal, nem messze a polgármesteri hivataltól. Az az épület 1973-ban épült pártháznak, majd a rendőrség költözött bele. Miután kiszolgálta az egyenruhásokat, szívesen ajánlották fel járási hivatal gyanánt - fogalmazott Menyhárt Károly, Létavértes polgármestere. Most 88 milliós uniós forrásból felújították, és 4 munkaállomás on várják az ügyfeleket munkatársai. A létai és a vámospércsi kormányablak is olyan lett, mint a többi az országban, színében, berendezésében egyforma a külleme. Elegáns, mégis barátságos, szakszerűséget üzenő - mondta Tasó László.

A beruházások választ adtak arra, hogyan alakulnak a nem járási székhely települések funkciói - mondta Vasas Lászlóné. Hozzátette, a járási működést illetően további 150 hatáskörre tettek javaslatot, idén júliusig megtörténik a központi közigazgatás lebontása megyei és járási szintre.

HBN -BB

Béremelés lesz

Tasó László államtitkár jó hírt hozott: a szférában nem elbocsátás, hanem átalakítás lesz. Sőt, a megyében nőhet is az ügyintézők száma. Emelik továbbá a bérüket, hogy a szolgáltatási színvonal emelkedésével az ő elégedettségük is párhozamosan nőjön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában