Helyi közélet

2015.11.24. 18:17

Újabb mesterekkel gyarapodott a megye

Debrecen - Tizenkét szakmában nyolcvankilenc ember vehette át mesterlevelét.

Debrecen - Tizenkét szakmában nyolcvankilenc ember vehette át mesterlevelét.

Szakmájuk legmagasabb rangját igazoló oklevelét vehették át kedden a Kölcsey Központban azok, akik idén májusában kezdték meg mesterképző tanulmányaikat. A Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében megvalósuló oktatásban tizenkét szakmában válhattak mesterré a résztvevők. Ők autóelektronikai műszerész autószerelő, épület- és szerkezetlakatos, gázfogyasztóberendezés- és csőhálózat szerelő, gépi forgácsoló, hegesztő, ipari gépész, kereskedő, pincér, szakács, valamint szerszámkészítő mesterlevelüket vehették át. Az ünnepélyes átadón a Csokonai Színház művészei is felléptek.

Szükség van a mesterekre

A mestervizsgáztatást az iparkamarák kiemelt ügyként kezelik. A minőségi szak- és mesterképzés a magyar nemzetgazdaság fontos stratégiai érdeke, továbbá a jövőben a szakmunkástanulók képzését csak azon vállalkozások végezhetik, ahol a tanulókkal legalább egy mestervégzettségű szakember foglalkozik.

HBN–VK​

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában