Helyi közélet

2015.11.08. 11:13

Sikerigazgató távozott az intézményből

Balmazújváros - A versenyszférában folytatja Tóth János, aki hét évig vezette a kulturális központot.

Balmazújváros - A versenyszférában folytatja Tóth János, aki hét évig vezette a kulturális központot.

Nem tölti ki 2018-ig szóló megbízatását Tóth János, a balmazújvárosi Veres Péter Kulturális Központ igazgatója, miután október 31-ei határidővel lemondott. Szerződését közös megegyezéssel szüntették meg, lemondásának elfogadásáról október 21-i ülésén szavazott a város képviselő-testülete. Az intézmény ideiglenes vezetésével Lósné Hűse Erzsébetet bízták meg, a tisztség betöltésére pályázatot írnak ki.

Tóth János a versenyszférában folytatja, Rózsa Péter biogazda virágoskúti gazdaságánál. – Általános igazgatóhelyettesként az egyre színesebb programkínálat összefogása lesz a feladatom. A rendezvények további bővülésére lehet számítani, hiszen csárda is épül. A mezőgazdaság sem áll tőlem távol, hiszen abban nőttem fel – magyarázta az okokat firtató érdeklődésünkre.

A 34 éves szakember 2008-ban vette át a művelődési házat, amelyet azóta többször is átszerveztek, ezzel a művelődésszervezők lehetőségei és feladatai egyaránt változtak. 2008-ban a művelődési központ még a művészeti iskolával együtt működött. 2012-ben elkészült az Ifjúsági és Közösségi Ház, amely szintén betagozódott az intézménybe, akárcsak a szintén uniós pénz felhasználásával megújult, s 2013-ban átadott Semsey-kastély. Nem mellesleg a művelődési ház is megszépült, a színpad átépítésével komoly színházi produkciókat is láthat a közönség. A megyei múzeumi hálózat teljes átszervezésével végül a Semsey Andor Múzeum is integrálódott.

– Nagy siker és szakmai előny számunkra, hogy visszakerült hozzánk a múzeum. A legnagyobb sikernek azt tartom, hogy a változó időkben egy olyan intézményrendszer jött létre, amely a lehetőségeivel élve sikeresen működik. Az utódom egy jól működő, emberileg és szakmailag is kifogástalan csapatot vesz át.

Kérdésünkre, hogy a Thomas Emmerling gyűjteményéből szervezett kiállítások újvárosi bemutatásában mennyire része van, azt felelte, az is csapatmunka volt. – Egyszerűen mertünk bátrak lenni – fogalmazott. Hozzátette, a város kulturális életétől nem szakad el, a néptáncos csoportjait továbbra is oktatja a művészeti iskolában.

HBN–SZZSL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában