Helyi közélet

2015.11.20. 12:16

"Látni és Látszani" Berettyóújfaluban

Berettyóújfalu - A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság munkatársai láthatóságot segítő eszközöket osztottak egy helyi általános iskola diákjai részére.

Berettyóújfalu - A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság munkatársai láthatóságot segítő eszközöket osztottak egy helyi általános iskola diákjai részére.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai 2015. november 9-én a „Látni és látszani” kampány keretében láthatósági mellényeket osztottak egy berettyóújfalui általános iskola diákjai részére. A rendőrök ezzel is szerették volna felhívni a tanulók figyelmét a láthatóság fontosságára, amely az őszi és téli időszakra jellemző időjárási- és látási viszonyok miatt még inkább fontossá válik.

A helyi rendőrök kiemelten fontosnak tartják a helyes közlekedésre nevelést, ezért az iskolába kerékpárral érkező diákok járműveit átvizsgálták és felhívták a figyelmet az esetleges hiányosságokra.

A gyermekek biztonságos közlekedésére való kiemelt odafigyelést két tényező is indokolja. Az első, hogy a gyermekek a legveszélyeztetettebb és legsérülékenyebb képviselői a közlekedésnek, másrészt pedig ők lesznek a jövő felnőtt közlekedői, gépjárművezetői, ezért a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság a közeljövőben több hasonló jellegű figyelemfelhívó akciót is szervez.

- police.hu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában