Helyi közélet

2015.11.09. 14:07

Jövő tavaszra ürül ki teljesen az ÉARFÜ

Debrecen - Az új uniós ciklusban már a Magyar Államkincstár a közreműködő szervezet.

Debrecen - Az új uniós ciklusban már a Magyar Államkincstár a közreműködő szervezet.

December 31-gyel csoportos létszámleépítést kellett bejelenteniük a munkaügyi központnál, mivel addigra minden, a 2007–13-as időszakhoz kötődő uniós projektet le kell zárni, illetve el kell velük számolni a regionális fejlesztési ügynökség munkatársainak. Ezzel magyarázza Pajna Zoltán a korábbi munkáltatótól a megyei önkormányzat fennhatósága alá került ÉARFÜ-vel kapcsolatos híreszteléseket, melyek szerint már megkezdődtek az elbocsátások a három megyét érintő fejlesztési ügynökségeknél.

Felmondások év végéig

A megyei közgyűlés elnöke elmondta, az új, 2020-ig tartó uniós költségvetési ciklusban már nem a Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun megyei ügynökségek fogják ellátni a közreműködői szervezet szerepét, hanem a Magyar Államkincstár. Oda már májusban is vettek fel embereket erre a feladatra, de a létszám még közel sem teljes. A jövő tavasszal várható felhívások függvényében bővítik a dolgozói keretet, oda is biztosan többen fognak jelentkezni a jelenleg 124 munkatársat foglalkoztató ügynökségről. November elseje és december 31. között minden dolgozó megkapja a rá vonatkozó felmondást a munkaviszonya időtartamától függően.

Többen maradhatnak még

A közreműködői feladatok egy része várhatóan át fog húzódni jövő év március 31-ig, így 30-40 ember addig lehet még állományban az ÉARFÜ-nél. Az ehhez szükséges anyagi források biztosításáról még egyeztetnek az érintett tárcák. A többi dolgozó közül lesznek, akiket a megyei önkormányzatoknál működő területfejlesztési társaságok fognak alkalmazni. Így Hajdú-Biharban is meghirdették már az állásokat, de a betölthető létszám annak függvénye, hogy a települési önkormányzatok milyen mértékben veszik igénybe projekt-előkészítéshez és -menedzseléshez ezeket a megyei szervezeteket. – Várhatóan 20-25 dolgozót fog ez érinteni, de a végleges döntést csak akkor hozhatjuk meg, ha biztosított lesz ennek a költségvonzata is. A négytagú nemzetközi csoportot viszont mindenképpen át akarjuk venni, hiszen több mint 10 nemzetközi projekt vár elbírálásra, s ezek menedzselésében számítunk a többéves tapasztalatukra – hangsúlyozta Pajna Zoltán.

HBN-ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában