Helyi közélet

2015.10.03. 10:49

Sokszereplős közoktatás Komádiban

Komádi - A bihari város esete a legkomolyabb társadalmi kihívásra mutat rá, de válaszokat nem ad.

Komádi - A bihari város esete a legkomolyabb társadalmi kihívásra mutat rá, de válaszokat nem ad.Az utolsó pillanatig kérdéses volt, hová kell évnyitóra menniük azoknak a komádi diákoknak, akik a helyi református általános iskolában szerettek volna tanulni. Noha az intézmény indításáról tavasszal döntés született, csak az utolsó pillanatban, augusztus 31-én érkezett meg a működési engedély.

A városban akadnak, akik szerint a szegregált oktatás csíráit ültették el, s nem kell sok idő hozzá, hogy a református intézmény az elitoktatás szimbólumává, az állami Barsi iskola pedig „cigányiskolává” váljék, ami tovább mélyítheti a szakadékot az ország egyik leghátrányosabb helyzetű térségében élő szegények és jobb módúak között.

A református iskola fenntartója szerint viszont egészen másról szól az egyházi oktatás. Balogh Sándor lelkipásztor azt mondja, náluk a tanítás szolgálat. A város közoktatásának azonban fontos szereplője a magyarhomorogi iskola, illetve a Komádi Gyermekváros lakói is…

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában