Helyi közélet

2015.09.30. 17:00

Repülős Gizi nem pihen: ilyenek lennének az aktív nyugdíjas évek?

A miskolci matróna ismét lecsapott, ezúttal Hajdúszoboszlón kapták el. Csak az utóbbi években jó pár esetben indult el lopni, az ország különböző pontjain bukott le. Mire nem jó a 65 év feletti ingyen utazás.

A miskolci matróna ismét lecsapott, ezúttal Hajdúszoboszlón kapták el. Csak az utóbbi években jó pár esetben indult el lopni, az ország különböző pontjain bukott le. Mire nem jó a 65 év feletti ingyen utazás.

A Wikipédia szerint rendezett családi körülmények között nőtt fel. „Egy baleset következtében agyhártyagyulladást kapott, szerinte ez volt az egyik kiváltó oka egy életen át tartó kleptomán hajlamának. Bűnözői karrierjét még az 50-es években kezdte. A „Repülős Gizi” ragadványnév abból ered, hogy az 1950-es évek elején – amikor még Magyarország nagyvárosai között voltak belföldi repülőjáratok, reggel Budapesten felszállt egy gépre, néhány óra alatt Miskolcon, Debrecenben, Pécsett, Szegeden vagy Szombathelyen lopott, és az esti járattal visszatért a fővárosba. Három éve a Fábry showban azt mondta, hogy mindez nem igaz. Amszterdamban, Londonban is lopott. Párizsban ugyanakkor magyarnóta-énekesként futott be karriert.”

A karriere során, összesen negyven évnyi börtönt kapott, ebből 17 évet ült. A jelenleg 89 éves matróna ismét hallatott magáról, ezúttal Hajdúszoboszlón érték bent egy házban, ahova szerinte csak azért ment be, mert szállást keresett, és mivel zuhogott az eső, bement az első házba, amely az útjába esett.

Ha azt hinnénk, hogy ilyen idősen „jól megérdemelt” nyugdíjas éveit tölti Gizi néni, hát tévednek. A dédnagymama korú hölgy aktív volt meglehetősen az utóbbi években.

2006-ban Vas, és Baranya megyében járt-kelt és úgy bukott le, hogy egy házba akart besurranni, ott azonban a házőrző kutya rátámadt. A nőt kórházba vitték, ahol minden kiderült: kőszegi, büki és mohácsi lopásokra is találtak nála bizonyítékot.

Egy évre rá dedikálta a könyvét Miskolcon, és kollégáinknak akkor azt mondta, hogy “nem ígérhetem meg, hogy jó útra térek, mert van, amikor nem vagyok ura magamnak és kóborolni indulok…” És mennyire igazat mondott. 2011-ben Bicskén bukott le a vasútállomáson, előtte a rendőrök több bejelentést is kaptak, hogy egy kistermetű idős asszony más és más ürüggyel házakba megy be. Repülős Gizinél 14.500 ft-ot találtak, amit épp egy kukába dobott be.

Ugyanabban az évben Hegykőre utazott, ahol már a buszon beindult és némi zsákmányra tett szert az utasoktól, előtte Sopronban dobta meg pár nap alatt a lopásstatisztikáját a rendőrségnek. Rá egy évre csak idős korának és egészségi állapotának köszönhetően nem ültették le, így százezer forint büntetésre ítélte a Szegedi Törvényszék egy kisteleki lopás miatt.

Egy kis időre eltűnt Gizi néni, aztán idén újra aktivizálódott. A hírek szerint nyáron hetvenezer forint készpénzt lopott el egy kónyi családi házból, és K. Sándornét a ház közelében elfogták a rendőrök.

A hajdúszoboszlói elfogásról itt olvashatnak részletesebben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában