Helyi közélet

2015.09.17. 13:22

Debreceni „turnéval” zárja az évet a Tankcsapda

Debrecen - Négylemezes albummal jelentkezik a következő hónapban a hazai rockzene első számú bandája.

Debrecen - Négylemezes albummal jelentkezik a következő hónapban a hazai rockzene első számú bandája.

Mint azt megszokhattuk, a Tankcsapda idén is húz egy váratlant, hiszen az évet nem a hagyományos Főnix Csarnokbeli bulival zárja, hanem december végén három debreceni helyszínen „turnézva” búcsúzik az évtől, illetve rajongóitól. Többek között erről számoltak be a zenekar tagjai a Roncsbárban megtartott csütörtöki sajtótájékoztatójukon. Lukács László, Sidlovics Gábor és Fejes Tamás egymást kiegészítve elmondták, az egész évi koncertezés után mindig nagyon készülnek a Főnixbe, de az egyben óriási teher is számukra, hiszen a megabuli mind technikailag, mind jelenlétben nagyon nagy kihívás, ezért az együttes rendkívül sűrű programja miatt idén ettől eltekintenek. Másrészt elcsépelté sem akarják tenni a főnixes évbúcsúztatót, így egy kis időre szüneteltetik a hagyományt, vagyis attól azért nem kell tartani, hogy nem lesz több Tankcsapda koncert a Főnixben.

Buliról bulira

Ugyancsak ezt a váratlan húzást erősíti, hogy októberben jön ki a banda új, dupla dvd-t és dupla cd-t tartalmazó albuma, melynek anyagát a tavalyi főnixes buli adja, azaz, akik szeretik őket, feltehetően sokszor megnézik, s a 25 éves jubileumi koncerthez képest kevés újdonsággal tudnának szolgálni nekik. Ráadásul – bár külföldi példák vannak rá – hazai viszonylatban újdonságnak számít a zenekar sajtósának, Bakó Csabának az ötlete, hogy egymás utáni napokon három különböző helyszínen ad koncertet az együttes. December 28-án a Roncsbárban, másnap a HALL-ban és 30-án a Lovardában.



Külföldi turnék

Ez a látszólag megerőltető koncertterhelés lesz a hab a tortán a Tankok két külföldi turnéja után, akik októberben Angliában, novemberben pedig az USA-ban illetve Kanadában koncerteznek. Ezzel kapcsolatban elmondták, a szigetországban inkább kint élő magyaroknak fognak zenélni, bár a korábbi németországi, svájci, ausztriai, norvégiai és franciaországi koncertjeiken azt tapasztalták, hogy a nem magyarok is vevők a zenéjükre, holott a szövegeket nem értik. Ugyanis a Tankcsapda tartja magát az elhatározásához, csak magyarul szólaltatja meg a dalait, ami úgy tűnik, előnyt is jelent a fellépéseiken, s ezt külföldi koncertjeik egyre nagyobb látogatottsága is bizonyítja. Ez a siker, illetve sokországos jelenlét eredményezheti, hogy akár már jövőre valamelyik nagyobb rockfesztiválra is meghívják őket.



Magas színvonal alacsony áron

Ami pedig a négylemezes koncert-kiadványukat illeti, a dvd-változatot az a Király István szerkeszti, aki legutóbb a világhírű Metallica dvd-jét is készítette. A dupla albumot a tavalyi Főnix Csarnokbeli jubileumi koncerten rögzített 34 dal mellett az együttesről készült filmbejátszások színesítik. A dupla CD természetesen csak a koncertfelvételek hangzóanyagát tartalmazza, így azt akár autózás közben is lehet hallgatni. Dacára a kiadvány sokszínűségének, a csak a MOL-kutaknál kapható album mindössze 1490 forintba kerül majd, és nem sokkal a magyországi kiadás után Szlovákiában is kapható lesz. A megjelenésével egy időben jön ki a zenekar legújabb klipje, a Koponyák és csontvázak című számukkal, amely a zenekar tagjai szerint az utóbbi évek talán legsikerültebbje.

HBN-ÉP​

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában