Helyi közélet

2015.09.06. 14:56

A szétágazó szellem műhelyében

Debrecen - Több mint hatezer elsőéves hallgató kezdi meg felsőoktatási tanulmányait a Debreceni Egyetemen.

Debrecen - Több mint hatezer elsőéves hallgató kezdi meg felsőoktatási tanulmányait a Debreceni Egyetemen.

"Mi, magyarok a hazánkat karddal és lóról kilőtt nyilakkal szereztük meg, de a kereszttel tartottuk meg és a tudással indítottuk fejlődésnek. Ennek a tudásnak az egyik meghatározó hazai műhelye lassan ötszáz éve a Debreceni Egyetem, melynek ma Önök is a teljes jogú polgáraivá válnak" - fogalmazott ünnepi beszédében Szilvássy Zoltánrektor az intézmény tanévnyitóján vasárnap a Főnix Csarnokban.

A tudás érték

Szavai szerint a debreceniek különösen tudják, hogy a túlélést, a fejlődést, a reputációt csak tanulással lehet elérni.

- Ha megkérdik a világban, hogy Magyarország minek köszönheti a megbecsültségét, a 14 magyar Nobel-díj és a világban egyedülálló módon szerteágazó magyar szellem biztosan az elsők között említtetik - mondta a rektor, hangsúlyozván, hogy a mai kor egészen más kihívások elé állítja az intézményt, mint 500 vagy akár 100 évvel ezelőtt. Ezért fontosak azok az együttműködési rendszerek, amelyek az egyetem és a város, valamint az egyetem és a gazdaság szereplői között létrejöttek, és amelyek a garanciái annak, hogy a náluk végzett friss diplomásoknak munkája is legyen.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában