Helyi közélet

2015.07.09. 16:31

Stabilizálják a földutakat, fejlesztik a közvilágítást Debrecenben

Debrecen - Csaknem 100 belterületi utcában nincs még aszfaltburkolat Debrecenben.

Debrecen - Csaknem 100 belterületi utcában nincs még aszfaltburkolat Debrecenben.A város belterületen található földútjainak karbantartására idén 25 millió forintot biztosít az önkormányzat a Kertségi Fejlesztési Program keretében – jelentette ki Balázs Ákos, a közgyűlés Fidesz-KDNP frakciójának vezetője. Elmondta: a pénz 8 utca stabilizálására, 30 utca felülterítésére és 18 utca, illetve Bánk földútjainak gréderezési munkáira lesz elegendő. A beavatkozásokban érintett utcák hossza összesen 22 kilométer. A befejezési határidő október 30-a.

Az előző önkormányzati ciklusban, (a 2010-2014-es időszakban) a helyhatóság földutak stabilizálására, karbantartására 205 millió forintot fordított. Ez a pénz a belterületi burkolatlan utak mintegy 65 százalékának javítására volt elegendő – hangsúlyozta a politikus.

Több fény lesz

Balázs Ákos arról is beszélt, hogy a Kertségi Fejlesztési Program keretében idén ősszel még 45 millió forintot költenek közvilágítás fejlesztésre, új lámpatestek kihelyezésére. Ennek most zajlik a tervezése.

Elindult a lakossági hozzájárulással megvalósuló útépítés is. Két utcának a közbeszerzése jelenleg zárul, a többi 8 utcával kapcsolatban az engedélyek beszerzése folyik. A remények szerint ezek szintén ősszel készülnek el. Nagyságrendileg 100 olyan belterületi utca található még a városban ami nincs leaszfaltozva. Ezeknél vagy nincs meg a kellő szélesség, vagy hiányzik valamilyen közmű, esetleg még nem megoldott a csapadékvíz elvezetés – ismertette Balázs Ákos.

A város határában

A most következő hónapokban a Pércsikertben, a Bayk András-kertben, a Nagysándor-telepen, Józsán, a Gáspár György-kertben, Halápon, a Lencztelepen, a Tégláskertben, a Biczó István-kertben és Bánkon hozzák rendbe a földutakat. (A beavatkozások nem minden esetben érintik az utcákat teljes hosszukban, a legrosszabb állapotban lévő szakaszokat javítják.)

HBN-OCs

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában