Helyi közélet

2015.06.29. 10:23

Nyomravezetői díjakat zsebelhet be, ha segít a rendőrségnek

Debrecen - A Debreceni Rendőrkapitányság két rablás kapcsán is nyomravezetői díjat ajánl annak, aki hozzájárul az elkövetők azonosításához. Mindkét bűntény Debrecenben történt, a Csemete és a Viola utcai élelmiszerboltokban. A rablók nyomra vezetéséért 200 000 forintos díj jár.

Debrecen - A Debreceni Rendőrkapitányság két rablás kapcsán is nyomravezetői díjat ajánl annak, aki hozzájárul az elkövetők azonosításához. Mindkét bűntény Debrecenben történt, a Csemete és a Viola utcai élelmiszerboltokban. A rablók nyomra vezetéséért 200 000 forintos díj jár.

A Csemete utcai rablás

2015. június 6-án 21 óra körül a debreceni Csemete utcában található élelmiszerüzletben két maszkot viselő férfi rablást hajtott végre. Egyikük az eladót egy késsel a bevétel átadására kényszerítette. Miután a rabló a kasszában lévő pénzt kivette, társával a helyszínről elmenekültek. A bűncselekmény során személyi sérülés nem történt.

Az egyik tettes körülbelül 170-175 centiméter magas, vékony testalkatú, 25 év körüli férfi, akinek szeme és rövid haja sötét barna színű, valamint a bűncselekmény elkövetésekor hosszú ujjú fekete színű felsőt, valamint sötét árnyalatú, hosszú nadrágot viselt. Társa körülbelül 165 centiméter magas, vékony testalkatú, szintén 25 év körüli férfi, aki szintén fekete hosszú ujjú felsőt és sötét árnyalatú hosszú nadrágot viselt a bűncselekmény elkövetésének idején. Az elkövetőkről kép nem áll rendelkezésre.

A Viola utcai elkövetők is kerestetnek

A történtek hasonlítanak a fent leírt rablás körülményeihez. A fotón látható személyek 2015. április 29-én 18 óra 20 perckor a Viola utcai élelmiszerboltban raboltak. Míg egyikük késével visszatartotta az eladót, addig a másik belülről nyomta a bejárati ajtót, hogy senki ne tudjon bemenni a boltba. Személyi sérülés ebben az esetben sem történt.

A beszerzett adatok szerint az elkövetők közül az egyik férfi körülbelül 170 centiméter magas, vékony testalkatú. Az ismeretlen tettes a cselekmény elkövetésekor fekete színű kapucnis felsőt és nadrágot viselt, arcát símaszk takarta, a jobb kezében pedig egy 12-13 centiméter pengehosszúságú, fekete műanyag nyelű kést tartott. A másik elkövető szintén 170 centiméter magas, vékony testalkatú férfi, aki a bűncselekmény elkövetésekor sötétzöld színű kapucnis felsőt, sötét árnyalatú nadrágot, valamint arcán szintén símaszkot viselt.

Itt jelentkezhet

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kéri, hogy aki a bűncselekménnyel vagy az ismeretlen elkövetőkkel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, jelentkezzen a Debreceni Rendőrkapitányságon személyesen - Debrecen, Budai Ézsaiás utca 4. szám - vagy telefonon tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 107-es vagy 112-es segélyhívószámok valamelyikén, illetve a 06-52/457-040-es telefonszámon.

A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 200.000 forint díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövetők személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövetők azonosíthatóak, bűnösségükre a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére intézkedéseket tesz. A Rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság fenntartja.

- police.hu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában