Helyi közélet

2015.05.12. 11:43

Több házba is betört

Debrecen - A debreceni rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást azzal a férfival szemben, aki a megalapozott gyanú szerint betört három hétvégi házba.

Debrecen - A debreceni rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást azzal a férfival szemben, aki a megalapozott gyanú szerint betört három hétvégi házba.

A Debreceni Rendőrkapitányság lopás megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást M. József helyi lakossal szemben.

A nyomozás adatai szerint egy állampolgár 2015. január 10-én 1 óra 34 perckor telefonon arról tett bejelentést a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságra, hogy Debrecenben, az Akácvirág utcában, a szomszédja házába betört egy ismeretlen személy. A bejelentő elmondta, hogy a férfi egy zseblámpával világított az udvaron, majd valamit bepakolt az utcán álló Fiat típusú gépkocsijába és azzal sietősen elhajtott a helyszínről.

A rendőrök azonnal a helyszínre indultak, majd amikor a Monostorpályi útra kanyarodtak, meglátták a bejelentésben szereplő autót, amely Debrecen-Pac irányába közlekedett. A járőrök szolgálati gépkocsijukkal követni kezdték a járművet, amelyet megállítottak és igazoltatták az 50 éves sofőrt, aki a rendőrök kérdéseire összefüggéstelenül válaszolt. A helyi lakos állítása szerint gépkocsijával az Akácvirág utcában lerobbant, de meglepetésére az autó mégis beindult és onnan el tudott hajtani. A rendőrök a gépkocsivezetőt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt elfogták és előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták.

A terhelt a megalapozott gyanú szerint az Akácvirág utcában található ház kerítésén átmászott, majd bement az egyik melléképületbe, ahonnan bográcsot, viharlámpát és más használati tárgyakat vitt ki az utcára, hogy kocsijába rakja azokat, azonban a bűncselekmény elkövetése közben megzavarták, ezért zsákmányát hátrahagyva elmenekült a helyszínről. A megalapozott gyanú szerint az 50 éves férfi az Akácvirág utcában másik két ingatlanba is betört, ahonnan szerszámgépeket, szivattyúkat és más kéziszerszámokat tulajdonított el. A terhelt kihallgatása során beismerő vallomást tett.

A Debreceni Rendőrkapitányság Betörési Alosztálya a gyanúsítottal szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában