Helyi közélet

2015.05.20. 12:50

Lovas polgárőrök szemléje Hajdúhadházon

Hajdúhadház - Az Országos Polgárőr Szövetség és Hajdúhadház városa rendezi meg május 23-án a IV. Országos Polgárőr Lovas Szemlét.

Hajdúhadház - Az Országos Polgárőr Szövetség és Hajdúhadház városa rendezi meg május 23-án a IV. Országos Polgárőr Lovas Szemlét.

A szemle 2012-ben indult útjára, fővédnöke Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke. A rendezvénynek ebben az évben otthont adó Hajdúhadházon az országban az elsők között, 2011-ben, rendhagyó módon, az önkormányzat jelentős támogatásával alakult meg a helyi polgárőr szervezet lovas tagozata.

A IV. Országos Polgárőr Lovas Szemlét a Hajdúsági Hagyományőrző Lovas Klub kettes fogatok bemutatója nyitja meg, ezt követően az ország számos településéről érkező lovas polgárőrök díszszemléjére kerül sor. Ezt követően dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke a lovas polgárőrség jövőjére nézve, ünnepélyes keretek között, országos jelentőségű megállapodásokat ír alá Lezsák Sándorral, a Népfőiskola Alapítvány Kuratóriumának elnökével, Lázár Vilmossal, a Magyar Lovassport Szövetség elnökével, valamint Kucsák Lászlóval, a Nemzeti Lovaskultúra Szövetség elnökével. A szemle hivatalos jellege mellett kiváló lehetőséget kínál családoknak, baráti társaságoknak, kikapcsolódni vágyóknak, hogy a hosszú hétvége első napját lovas bemutatók és hagyományőrzés jegyében töltsék el. A lovas polgárőr szintfelmérő alatt a polgárőrök bizonyíthatják rátermettségüket és ügyességüket, amelyet a szabadidős lovasok nyitott kategóriás ügyességi versenye követ.

Helyszín: Hajdúhadház, Vásártér 1.

HBN​

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában