Helyi közélet

2015.04.07. 10:06

Tavaszi zsongás, tíz nyelven

Debrecen - Élményt, tudást, tapasztalatot adtak egymásnak a magyar és külföldi tanárok, diákok.

Debrecen - Élményt, tudást, tapasztalatot adtak egymásnak a magyar és külföldi tanárok, diákok.

Színes kavalkád alakította át egy hétig a Debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola életét: nyolc ország 46 pedagógusa és diákja vendégeskedett az intézményben március 22-étől a Comenius program Topgames projektje segítségével.

Sokuknak az első volt

A bolgár, lengyel, olasz, görög, török, lett, román és spanyol vendégek megismerkedtek a magyar iskolarendszerrel, betekintést kaptak az iskola pedagógiai tevékenységébe – tudatta a Naplóval Seressné Barta Ibolya, a projektet koordináló tanár.

Beszámolója szerint a művészeti iskola diákjai egyórás műsorban mutatták meg tehetségüket zenei, énekes és táncos produkcióikkal; kézműves- és sportfoglalkozáson, kerékpáros versenyen vettek részt, ismerkedtek a Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola munkájával, bepillanthattak a Csokonai Színház életébe, városnézésen, kirándulásokon bővíthették ismereteiket Debrecenről, Budapestről és a Hortobágyról, s a testedzés sem maradt el.

– A programok összeállításakor arra törekedtünk, hogy Magyarország történelmével, szokásaival, nyelvével is ismerkedjenek, hiszen a vendégek nagy része első alkalommal járt országunkban – ismertette a pedagógus. Szavai szerint az egy hét alatt újabb barátságok szövődtek a magyar és külföldi diákok között, többen tervezik, hogy nyáron újra találkoznak majd, akkor már a családdal együtt. – Egy-egy ilyen találkozó nagy lendületet ad a nyelv gyakorlásának, a nyelvtanulásnak – tette hozzá Seressné Barta Ibolya.

Közeledik az intézmény harmadik Comenius-projektjének vége: júniusban ez a kétéves ciklus is lezárul. – Hosszú évek tapasztalatai alapján elmondhatjuk, hogy a projektek elvégzésére szövetkezett tanár- és diákcsoport közös munkája a szülők segítségével sok élménnyel, tudással, tapasztalattal gazdagítja a résztvevőket, és általuk a tágabb környezetet is – fogalmazott a koordináló tanár.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában