Helyi közélet

2015.04.30. 16:28

Már Nepál fővárosában van a DEKOM

Debrecen - A debreceni alakulat magyar idő szerint 2015. április 30-án, csütörtökre virradóra ért Dohába, ahonnan tovább utaztak Katmanduba.

Debrecen - A debreceni alakulat magyar idő szerint 2015. április 30-án, csütörtökre virradóra ért Dohába, ahonnan tovább utaztak Katmanduba. A debreceni orvosoknak egy amerikai keresztény csoport ajánlotta fel a segítségét, hogy Katmanduban autót és szállást biztosítanak a számukra. A DEKOM tagjai délelőtt 11.30 órára érkeztek meg Nepál fővárosába, ahol továbbra is kaotikus állapot van. A debreceni orvosok láttak ugyan segélyszállítmányokat, de szerintük még többre lenne szükség a pusztító erejű földrengés sújtotta övezetben.

A Debreceni Egyetem Különleges Orvos-és Mentőcsoportja a nepáli kormány mentési egységeivel közösen szeretne elérni azokra a területekre, ahová eddig nem jutottak el mentőosztagok. Az orvoscsoport célja, hogy az egy hetes nepáli tartózkodás alatt a sebesültek ellátásába, gyógyításába és a túlélők felkutatásába kapcsolódjanak be. A mentési munkálatokhoz mintegy 30 millió forint értékben vittek a katasztrófa sújtotta területre orvosi, diagnosztikai berendezéseket, gyógyszereket és gyógyászati segédeszközöket, valamint több műholdas kommunikációs berendezést.

- DEKOM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában