Helyi közélet

2015.03.28. 12:30

Indulhat a hajsza!

Debrecen - Mozogni öröm! Többek között erre próbálják felhívni a figyelmet a Rotary Futófesztivál szervezői.

Debrecen - Mozogni öröm! Többek között erre próbálják felhívni a figyelmet a Rotary Futófesztivál szervezői.Immár ötödik alkalommal rendezik meg a Rotary Futófesztivált a debreceni Nagyerdő szívében. A jótékonysági futással egybekötött, s mára a cívisváros legnépszerűbb utcai futóversenyévé vált rendezvényről sajtótájékoztatón számoltak be csütörtökön délután.

Jenei Zoltán, a Rotary Club Debrecen soros elnöke hangsúlyozta, a rendezvény tulajdonképpen egy igazi családi ünnep, melyen nem csupán az egészségünket, hanem a kapcsolatainkat is ápolhatjuk.

Nem lesz csúcsdöntés

A verseny stratégiai igazgatója, Makray Balázs (Debreceni Sportcentrum Kft.) örömét fejezte ki, hogy a hagyományokhoz híven ebben az évben is együttműködő partnere lehet a Sportcentrum ennek a kiemelt viadalnak. – Mindig öröm számunkra, ha egy nemes ügy mellé állhatunk. Ahogy mindig, ezúttal is sok növendékünk áll rajthoz a különböző távokon, igaz, az biztosnak tűnik, hogy nem fogunk csúcsot dönteni. 2012-ben hétszázan indultak tőlünk, amivel rekordot döntöttünk, most ennyien nem tudnak részt venni, a tervek szerint több mint ötszázötvenen futnak majd – adott tájékoztatást az igazgató.

A Futófesztivál főszervezője, Tóth Csaba (Debreceni Kilométerek SE) szerint örömteli, hogy évről-évre új és új kihívásokkal kell megküzdeniük, ugyanis ez az egyre növekvő érdeklődést jelzi.

– Az első évben még 2743 ember érzett kedvet a részvételhez, ez a szám mára több mint duplájára nőtt. Sőt, az esemény nemzetközivé nőtte ki magát, mivel már az ország különböző pontjai mellett a környező országokból is érkeznek futók, 2015-ben például 17-18 nemzet képviselteti magát. Az előnevezések alapján már sejteni lehet, hova kerül a fődíj, vagyis a defibrillátor, hiszen a Hatvani István Általános Iskolából jelentkeztek a legtöbben – tudatta Tóth Csaba, aki kiemelte, céljuk, hogy felhívják a figyelmet a mozgás fontosságára.

Vasárnap a Nagyerdőn

A fesztiválon az eddigi gyakorlathoz hasonlóan két kategóriában lehet indulni: hosszútávon (maraton, maraton 5 fős váltó, félmaraton és negyedmaraton) és a rövidtávú Jótékonysági Futáson.

Az V. Rotary Futófesztivált március 29-én, vasárnap rendezik 9.30-tól Debrecenben, a Nagyerdőn (versenyközpont Gyulai István Atlétikai Stadion). A futószámok mellett fellépők sora, a Valcer–, Piruett–, Felling Táncstúdió, a Linedance Club, a Rocksuli, az Estella Hastáncstúdió, valamint step, aerobik és eskrima bemutatók is színesítik az egész napos műsort. Bővebb információkat találnak többek között a nevezéssel és az útvonallal kapcsolatban is a www.rotaryfelmaraton.hu és a www.debrecenikilometerek.hu oldalakon.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában