Helyi közélet

2015.03.03. 14:16

Az extrém és luxus táborok éve lesz

Debrecen - Ahogy a 2014-es évben, idén is egyre korábbi időpontra tolódik a megfelelő nyári táborok kiválasztása.

Debrecen - Ahogy a 2014-es évben, idén is egyre korábbi időpontra tolódik a megfelelő nyári táborok kiválasztása. A Táborfigyelő felmérése szerint a szülők közel harmadánál (30 százalék) elvárás, hogy a táborszervező fogadjon el SZÉP Kártyát. A táborok árát firtató kérdésben a szülői válaszok valamelyest magasabb árkategóriát jelöltek meg a tavalyi évhez képest. A szülők közel negyede a 30-40 ezer forint árkategóriában keres vakációs lehetőségeket. A táborok tematikáját tekintve továbbra is a kalandtáborok viszik a prímet, míg ezeket a képzeletbeli dobogón a sporttáborok és a kézműves táborok követik. Érdekesség, hogy az idegen nyelvi táborok népszerűsége folyamatosan esik (2013 - 2. hely, 2014 - 3. hely), az idei esztendőben a negyedik legkeresettebb tábortípus.

Az idei esztendőben várhatóan kiemelkednek majd az extrém táborok, mint a rúdtánc tábor vagy a lövésztábor, katonai táborok. A nem szokványos témaválasztás komolyan megosztja a válaszadó szülőket, 29 százalék gyermekét érdekelné az ilyen jellegű tábor, viszont a szülők 17 százaléka akkor sem engedné ilyen táborba gyermekét. Az előrejelzések szerint az extrém táborok mellett a 2015-ös évben a luxus táborok (vitorlás, golf) előretörése is várható.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában