Helyi közélet

2015.03.25. 13:44

A brókerkárosultakat a vagyonalapból fizetnék ki

Debrecen - A tervezet gyors megszavazásához kell a módosítás négyötödös jóváhagyása.

Debrecen - A tervezet gyors megszavazásához kell a módosítás négyötödös jóváhagyása.Példátlanul szigorú törvénycsomagnak nevezte Pósán László fideszes országgyűlési képviselő a brókerbotrányok áldozatainak kártérítését szolgáló, a vagyon biztonságba helyezéséről reményei szerint kedden elfogadandó törvényt. Az országgyűlési képviselő a törvénytervezetet ismertette szerdai sajtótájékoztatóján.

– Ne tudják élvezni, ne lehessen eltüntetni a vagyont, amelyet akár csalással és sikkasztással is szerezhettek – fogalmazta meg a törvény célját Pósán László hozzátéve, hogy a törvénytervezetben szerepel akár egy cégcsoport vagyonának zárolására is. A zárolt vagyon, állami felügyelet mellett, egy vagyonalapba kerül, ezt fordítják kártalanításra. A törvény bizonyos tekintetben visszamenőlegesen is érvényes lesz, ugyanis a botrány kirobbanása után például a családtagokra átírt vagyon zárolására is lehetőség lesz.

A kártalanítási folyamatot tovább gyorsíthatja majd, hogy ezt már a büntető eljárás lezárása előtt is el lehet majd kezdeni – áll a törvénytervezetben, amelyet a politikus reményei szerint a házszabálytól való eltéréssel szeretnék megtárgyalni. A házszabálytól való eltéréshez négyötödös jóváhagyás szükséges. Amennyiben ez a támogatottság a parlament hétfői ülésén meglesz, kedden elfogadhatják a törvénytervezet.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában