Helyi közélet

2015.01.21. 15:24

Sürgős segítség a sürgősségi segítőknek

Debrecen - Több mint hétszáz fő mulatott együtt a jótékony célú városbálon.

Debrecen - Több mint hétszáz fő mulatott együtt a jótékony célú városbálon.

Sikerre van „ítélve” az a város, illetve megye, amelyben olyan emberek élnek, akik, ha dolgozni kell dolgoznak, ha szórakozni, akkor szórakoznak és, ha jótékony célért összefogni, akkor összefognak – fogalmazott Miklóssy Ferenc, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke azon a szerdai sajtótájékoztatón, amelyen a bejelentették nyolcmillió forint gyűlt össze a debreceni gyermek-mentőorvosi kocsi huszonnégy órás működésének támogatására. A régióban öt éve látja el a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány az Országos Mentőszolgálat kötelékében a debreceni sürgősségi gyermekmentést napi tizenkét órában. Annak érdekében, hogy a speciális eszközökkel szakorvossal felszerelt „mobil intenzív osztály” bármelyik pillanatban a kis betegek segítségére tudjon sietni, széles körű adománygyűjtés kezdődött Debrecenben január 10. és 19. között. A Kölcsey Központban elhelyezett perselyből, a felajánlásokból és a Város Báljának bevételéből összegyűlt pénzből egy elöregedett járművet cserél le a mentőszolgálat.

Sokan mozdultak a jó célért

– Ez az autó 3 ezer 500 beteghez juttatott már el orvost, újabbra váltása az egyik technikai feltétele a készenléti idő kibővítésének, ám a non-stop ellátáshoz több megállapodás és az orvosok speciális képzése szükséges – mondta dr. Szima Sándor, a debreceni Gyermek-Mentőorvosos Kocsi megbízott orvosvezetője, hozzátéve, a utóbbit már megkezdték, de a fő cél éves költsége közel harminc millió forint.

– Sok sikeres együttműködés áll az egyetem és a város mögött, de a bálrendezésben és jótékonykodásban debütáltunk – számolt be dr. Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora. Mint mondta, úgy látja, ha a város kér valamit lakóitól sokan mozdulnak a jó célért. Ha pedig a megyeszékhellyel együtt a kamara és az egyetem, akkor még többen.

HBN–HABE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában