Helyi közélet

2015.01.19. 16:18

Messzire elérnek a tizennégy karral

Debrecen - E-felvételi: postán már csak a hitelesítő adatlap „fordul meg”.

Debrecen - E-felvételi: postán már csak a hitelesítő adatlap „fordul meg”.

„Piros betűs” nap a középiskolások életében a február 15-e. Eddig lehet benyújtani a felvételi kérelmeket a felsőoktatási intézmények szeptemberben induló képzésire. A Debreceni Egyetemre (DE) 17 208 főt várnak 67 alap- és 78 mesterszakra, illetve 5 osztatlan, 24 tanári, 164 szakirányú továbbképzésre, valamint 24 doktori iskolába. – A harmincezres hallgatói létszám alapján a debreceni az ország legnagyobb egyeteme, az intézmény iránti érdeklődés töretlen – mondta Bartha Elek oktatási rektorhelyettes hétfői tájékoztatóján.

Hozzátette: az általános orvos, óvodapedagógus, jogász, gépészmérnök, valamint a gazdálkodás és menedzsment szak a legnépszerűbb a Debreceni Egyetemen, ez jórészt követi az országos trendet. Az iskola több új képzést is indít 2015 szeptemberétől, köztük társadalmi tanulmányok alap-, vegyészmérnök mester-, francia, holland, erkölcstan, hittan tanárképzési szakokokat. Az iskolát választó diákok számára a legfontosabb szempont az oktatás színvonala, ezen kívül figyelembe veszik az elhelyezési lehetőségeket, a diákéletet, a környezetet – vélekedik.

Mindezt igyekszik megmutatni a cívisvárosi intézmény a 15. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon január 22-24. között Budapesten. Molnár Dániel szerint a jelenléttel a fővárosi, valamint a dunántúli érdeklődőket is elérheti a DE. – A hazai oktatási piac legnagyobb, ingyenesen látogatható seregszemléjén egy 36 négyzetméteres szigetstanddal várják azokat, akik szertnék megtudni milyen debreceni egyetemistának lenni – tájékoztatott a hallgatói önkormányzat kabinetfőnöke.

Pósánné Rácz Annamária oktatási igazgató a határidőkről számolt be. – A jelentkezési lapokat kizárólag elektronikus úton lehet kitölteni február 15-ig, július 9-ig minden hiányzó dokumentumot pótolni kell és eddig van lehetőség a sorrendet módosítására is. A ponthatárokat július 23-án hirdetik ki. Fontos, hogy minden leendő hallgató rendszeresen ellenőrizze a jelentkezési lapon megadott e-mail címét és látogassa a felvi.hu-t, így biztosan nem marad le semmilyen információról – hívta fel a figyelmet a Pósánné Rácz Annamária. „Hogy ne maradjon megválaszolatlan kérdés”, beiskolázási fórumot rendeznek a Debreceni Egyetemen február 4-én 17 órától.

HBN-HABE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában