Helyi közélet

2015.01.06. 14:44

A fürdő mellett jár a „lopóautó”

Debrecen - Alaposan megváltozott a parkolási rend az utóbbi időben a Nagyerdei Mélygarázs környékén.

Debrecen - Alaposan megváltozott a parkolási rend az utóbbi időben a Nagyerdei Mélygarázs környékén.A földalatti parkoló bejárataihoz felszerelték a felszínen is használatos automatákat váltó, régóta ígért sorompós rendszert, mely jelenleg tesztüzemben működik. Ennek köszönhetően most már nem előre, hanem a mélygarázs elhagyásakor annyit kell fizetni amennyit tényleg lent tartózkodtunk. Az elszámolás percalapú – tudtuk meg. A részletekről a mélygarázst üzemeltető DV Parking Kft. igazgatója, Nyíkos István elmondta: sokkal inkább megéri a fedett helyen parkolni mint a felszínen. Például a parkolási díj fent 340 forint óránként, lent csak 280. Ráadásul az időjárás viszontagságaitól védett, 198 férőhelyes mélygarázs egészét kamerákkal figyelik.

Elszállítják

A Debreceni Közterület Felügyelet hatósági osztályának vezetője, Tőzsér Gyula ezt azzal egészítette ki, hogy a jelek szerint sokan még mindig nem tudnak erről a lehetőségről. A múlt év utolsó és az új év első napjaiban a Pallagi úton, a fürdő bejárata előtt, (a belváros felé vezető oldalban) az útpadkán rendszeresen hosszú autósor állt. (Köztük több külföldi.) Az oda érkezőket nem zavarták a megállást és a várakozást tiltó táblák, gond nélkül szálltak ki a sárba. A közterület felügyelők emiatt naponta hetvenszer-nyolcvanszor intézkedtek! A járművek egy részét elszállították onnan a Vágóhíd utcai telepre, ahonnan több mint 20 ezer forint befizetése után lehet csak az autót kiváltani.

A közterület felügyelet illetékese arra hívta fel a figyelmet, hogy ennél a parkolási formánál az is jobb, ha a járművezetők a Pallagi út stadion felőli oldalában, az útra merőlegesen kialakított, 60 fizetős parkolóhely valamelyikén állnak meg.

Félig volt

A DV Parking Kft. vezetője arról is tájékoztatott, hogy az ezentúl a belvárosiakkal megegyező rendszerben működő Nagyerdei Mélygarázs kihasználtsága változó. Nagyobb rendezvények idején általában tele van, máskor napközben általában félig szokott lenni. Amikor az elmúlt napokban tömegeket bűntettek meg a fürdőnél, lent bőven volt hely.

A Vigadó téri kis parkolót elsősorban a Termál Hotel vendégeinek tartják fenn. Az Ady Endre úti parkolási rendről a Közterület Felügyelet hatósági illetékese, Tőzsér Gyula elmondta, hogy a jelenlegi szabályok szerint az útszakasz állatkert felőli oldalán megállni és várakozni is tilos. A Nagyerdei Mélygarázs felőli oldalban, nagyjából a stadionig, fizetős parkolóhelyeket festettek fel.

HBN-OCs

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában