Helyi közélet

2014.12.09. 14:18

Megkérdeztük: Mi a véleménye az iskolákban alkalmazandó drogtesztekről?

– Biztos vagyok benne, hogy javulna az iskolák színvonala, ha drogtesztre köteleznék a diákokat. Ahova én járok suliba, ott különösen fontos lenne, mert több diák is kábítószerezik – válaszolta kérdésünkre Nagy Gyula.

– Biztos vagyok benne, hogy javulna az iskolák színvonala, ha drogtesztre köteleznék a diákokat. Ahova én járok suliba, ott különösen fontos lenne, mert több diák is kábítószerezik – válaszolta kérdésünkre Nagy Gyula. Nagy Annabella szintén jó ötletnek tartja, hogy tesztet alkalmazzanak a tanulókon. Mint mondta, ezzel könnyedén kiszűrhetik a szerekkel élő fiatalokat.

– Nem lennék a teszt ellen. Ezzel az intézkedéssel talán vissza lehetne szorítani a kábítószer fogyasztást – fogalmazott Rézműves Attila.

– Nem vagyok benne biztos, hogy hosszú távon működhetne ez, mert a diákok egy idő után úgyis kijátszanák valahogy a tesztet. Nem segítene a helyzet megoldásában – nyilatkozta portálunknak Gál Orsolya.

Makrai Márk ezzel szemben úgy véli, a tesztnek visszaszorító ereje lenne a drogokkal szemben. Hangsúlyozta, teljes mértékben elítéli a kábítószer fogyasztást.

– Elítélem a drogozást, ezért nem tartom rossz ötletnek a tesztet. Akkor sem érezném kellemetlenül magam, ha nekem is részt kellene vennem benne – osztotta meg gondolatait Viski Ágnes.

HBN | Fotó: Matey István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában