Helyi közélet

2014.12.08. 15:15

Debrecenben és a fővárosban is árulták a drogot

Debrecen - Az egyik a büntetés kétharmada után lehet szabad, a másik végigüli.

Debrecen - Az egyik a büntetés kétharmada után lehet szabad, a másik végigüli.

A Debreceni Ítélőtábla dr. Elek Balázs vezette tanácsa a bűnszövetségben, jelentős mennyiségre, kereskedéssel elkövetett kábítószerrel visszaélés bűntette miatt indított büntetőügyben az elsőfokú ítéletet B. L. másodrendű, és V. P. harmadrendű vádlott vonatkozásában a hétfői tárgyaláson megváltoztatta.

A másodrendű vádlott visszaesői minőségére való utalást mellőzte, a szabadságvesztés büntetése kétharmad részének kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra. Ezzel szemben a harmadrendű vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. A bíróság II.r. vádlottat 1883500 Ft, III.r. vádlottat 4445000 Ft vagyonelkobzás megfizetésére kötelezte. Egyebekben az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyta.

Hat évre

Az első fokon eljárt Debreceni Törvényszék 2014 márciusában K. L. Á. elsőrendű vádlottat társtettesként, bűnszövetségben, kereskedéssel, jelentős mennyiségre elkövetett kábítószerrel visszaélés bűntette miatt 6 év fegyházbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. B. L. másodrendű vádlottat társtettesként, bűnszövetségben, kereskedéssel elkövetett kábítószerrel visszaélés bűntette miatt, mint visszaesőt 5 év fegyházbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte. V. P. harmadrendű vádlottat társtettesként, bűnszövetségben, kereskedéssel, jelentős mennyiségre elkövetett kábítószerrel visszaélés bűntette és kábítószerrel visszaélés vétsége miatt, mint különös visszaesőt 6 év fegyházbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. B. J. negyedrendű vádlottat 2 év, T. T. ötödrendű vádlottat 1 év 8 hónap, U. Z. hatodrendű vádlottat 1 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélték. A bíróság IV., V., és VI. rendű vádlottak börtönbüntetésének végrehajtását 4 év próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet ellen II. és III. rendű vádlott enyhítésért fellebbezett.

A történet szereplői a tényállás szerint marihuána és speed típusú kábítószerrel üzleteltek, illetve vásárlók voltak, az elsőrendű vádlott bánki házában volt az elosztóhely. A megszerzett kábítószer jelentős részét saját fogyasztói körükben értékesítették tovább, a fennmaradó részt pedig elfogyasztották. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya, illetve a Rendészeti Igazgatóság Bevetési Szolgálat Akció Osztálya 2010 márciusában rendőri akcióban fogta el Debrecen-Bánkon lévő lakóhelyén az elsőrendű vádlottat, és foglalt le 51 darab tabletta töredéket, porszerű amfetamint tartalmazó anyagot és növényi ágvégződéseket.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában