Helyi közélet

2014.11.06. 13:59

Lelki útravalóval érkezett Caramel

Berettyóújfalu - A védekezés fontosságáról és a drogokról beszélgetett Caramel a fiatalokkal.

Berettyóújfalu - A védekezés fontosságáról és a drogokról beszélgetett Caramel a fiatalokkal.A kábítószerek az élet fontos dolgairól vonják el a figyelmet és a személyes kapcsolatok megromlásához vezetnek – magyarázta Molnár Ferenc Caramel hétfőn azon az előadáson, amit a berettyóújfalui Arany János Gyermekotthon lakóinak tartott. Mint az énekes a fiataloknak elmondta, sok életet látott maga körül tönkremenni a drogok miatt.

Ki tudja mi az a monogámia? – tette fel a kérdést. A fiatalok pirongva pásztázták egymás tekintetét, a csendet végül az énekes törte meg. – Ti ugye egy pár vagytok? – mutatott rá két fiatalra, akik zavartan bólintottak igenlően fejükkel. – A szexualitás kínos téma, de fontos beszélni róla, hogy óvjátok egymást. Egy kisbaba születése csodálatos dolog, de csak akkor, ha felkészülve, megfelelő körülmények közé érkezik, máskülönben teher – nyomatékosította, majd a védekezés fontosságáról szólt az otthon lakóihoz.

– Nehezebb helyzetben vagytok, mint más kortársaitok, de ez kihívás, mivel az életnek biztosan terve van veletek. Én magam is egy cigánytelepről törtem fel, minden nehézséget áthidalva magam körül, számos dologról lemondva. Az intézet falai között küzdelmes az élet, de nem szabad elfelejtenetek, hogy az álmaitokat meg tudjátok valósítani, de csak akkor, ha nemet mondtok a kábítószerekre – summázta az énekes.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában