Helyi közélet

2014.11.09. 15:46

Három napig lehetett kóstolgatni a libából készült ételeket

Hajdúszoboszló - A hétvége ismét a gasztro turistáknak kedvezett Hajdúszoboszlón. Az esztendő utolsó, igazán nagy rendezvényét a hétvégén tartotta a Hajdúszoboszlói Vendéglátók Egyesülete.

Hajdúszoboszló - A hétvége ismét a gasztro turistáknak kedvezett Hajdúszoboszlón. Az esztendő utolsó, igazán nagy rendezvényét a hétvégén tartotta a Hajdúszoboszlói Vendéglátók Egyesülete.

A péntek délutáni megnyitóban Máté Lajos a Turisztikai Bizottság elnöke elmondta, hogy ezekkel a rendezvényekkel az a célja az idegenforgalmi szakembereknek, hogy a szezont minél jobban széthúzzák. Ne csak a nyári csúcsban kapjanak kulturális és gasztronómiai programot a városba érkező vendégek.

Ez a mostani volt a IV. Márton Napi Libalakoma. A városban, a hétvégére a szállodák teljesen megteltek, szemmel láthatóan több ezer vendég volt Hajdúszoboszlón. Voltak akik csak a rendezvény miatt választották Szoboszlót, de voltak olyanok is akik összekötötték a strandolással is, hisz nyárvégét idéző gyönyörű napsütéses idő volt, a déli órákban 20 fok körüli hőmérséklettel.

A rendezvényre, a város legjobb éttermei települtek ki, és összesen, az étlapokról közel 100 féle, libából készült ételből lehetett válogatni. Annyit már meg lehetett állapítani, hogy a legtöbben a sült libacombot és a ludaskását vitték.

Természetesen a finom ételekhez, finom italokat hoztak a borosok és a pálinkások. A hagyományok szerint ilyenkor szokták megkóstolni az újbort az igazi ínyencek.

A szervezők gondoskodtak a kulturális műsorok sokszínűségéről is. A három nap alatt több mint 50 műsorszám volt látható. Ezek között megtalálható volt a gyermekjátékoktól az örökzöld slágerekig és a dixielandtól a kemény rock-ig minden.

A zsúfolásig megtelt sátorban a nézőszámot péntek este Csocsesz mulatós műsora vitte, míg a szombati napon Pataky Attila töltötte be a teret. Napközben még láthattunk egy libaterelő versenyt is, melyet egy miskolci hölgy nyert meg. A színpadon, folyamatosan a libából készült ételek receptjeit mesélték el az éttermek legjobb szakácsai.

Buzási László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában