Helyi közélet

2014.11.26. 09:40

Az állam megtette ajánlatát

Derecske - Felvásárolják a gazdáktól az érintett földeket az M35-ös autópálya építéséhez.

Derecske - Felvásárolják a gazdáktól az érintett földeket az M35-ös autópálya építéséhez.

Nemrégiben kapták kézhez az M35-ös autópálya építésével kapcsolatos vételi ajánlatokat a földtulajdonosok – olvasható a Derecskei Hírek legfrissebb számában.

Bár az állam a kisajátítást helyettesítő adásvételi szerződésben négyzetméterben kalkulált árakat adott meg, az élelmesebb gazdák pilanatok alatt kiszámolták, hogy aranykorona/forintra lefordítva mennyi is az annyi. Eszerint az átlagosan 200-220 forintos négyzetméterekénti ár egy hektár, 20 aranykoronás termőföld esetén (szabadpiaci árakkal számolva) 2,6 millió forintos vételi ajánlattal ér fel.

A gazdák egy része elfogadhatónak tartja „állambácsi” ajánlatát, mások viszont keveslik azt, mondván: a földje eladására kényszerített tulajdonost kárpótolni kell nemcsak az éves földbérleti díj, mint hozam, hanem magának a földnek az elvesztése miatt is, mivel a szántók ára folyamatosan emelkedik. Bárhogy legyen is, az ajánlat a kézhezvételtől számított harminc napig érvényes. A vételi ajánlat elutasítása esetén a kormányhivatal ténylegesen megkezdi az érintett földterületek kisajátítását.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában