Helyi közélet

2014.10.16. 15:34

Fogynak a földutak Debrecenben

Debrecen - A tervek szerint 2020-ig a belterületi utcák nagy részét leaszfaltozzák.

Debrecen - A tervek szerint 2020-ig a belterületi utcák nagy részét leaszfaltozzák.

A rendszerváltáskor, 1990-ben a városban még 550 utcában nem volt szilárd burkolat, mely számot mostanra 140-re sikerült levinni. Idén eddig csaknem 150 millió forintot költött az önkormányzat ilyen beruházásokra, melyet további 120 millióval kiegészítenek.

A városháza közleménye szerint, a pénzből az esztendő kezdete óta a Kard, a Simon István, a Borsovai, a Muskotály, a Káka, a Meszesi és az Erdei Ferenc utcákban végeztek útépítési munkákat. A következő hetekben a Nagydobos, a Kisbánya, a Hargita és a Poroshát utcában kezdődnek ilyen beruházások.

Ami még jön

A Nagydobos utcán az első ütemben 4 méter szélességben 160 méter hosszban épül út. A kiviteli költség 29,7 millió forint. A befejezési határidő 2015. márciusa.

A Kisbánya utcán szintén az első ütem keretében 5,5 méter széles és 140 méter hosszú utat alakítanak ki. A kiviteli költség 26,1 millió forint. Az átadást januárra tervezik.

A Hargita utcában a 3 méter széles és 155 méter hosszú aszfalton egyirányú lesz forgalmi rend. A költség 9,8 millió forint. A befejezés határideje január.

A Poroshát utcán az első ütemben 4 és fél méter pályaszélességgel, mintegy 180 méter hosszúságban készül szilárd burkolat. Ez 30 millióba kerül és ugyancsak a jövő év elején tervezik átadni.

Önerős beruházások

A megvalósítás feltétele, hogy az ingatlantulajdonosok legalább 70 százaléka kérje azt és befizessék az 55 ezer forint hozzájárulást. A legnagyobb probléma a túl keskeny utcákkal, az útépítéshez szükséges területet át nem adó magántulajdonosokkal van. A város vezetői ennek ellenére abban bíznak, hogy 2020-ig belterületen, ahol csak lehet, mindenütt lesz szilárd burkolat.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában