Helyi közélet

2014.09.14. 08:28

Konyhai hagyományok és újítás egy helyen

Debrecen - Ismert éttermek gondoskodnak a kiváló ételekről a Zamat fesztiválon.

Debrecen - Ismert éttermek gondoskodnak a kiváló ételekről a Zamat fesztiválon.

Jövő héten csütörtök délután megnyílik a Debreceni Egyetem főépülete előtt a négynapos Zamat Pálinka és Pároskolbász Fesztivál, melynek kínálatában a házias ízek és az innovatív receptek egyaránt megjelennek – és persze erős pálinkákban sem lesz hiány.

Táncházi hangulattal is

Csütörtöktől vasárnap estig tart az őszi gasztrofesztivál, ahol tizenhét pálinkaház kínálja minőségi italait a szomjas vendégeknek, akik akár Péterfy Bori vagy a Muzsikás együttes koncertjein is mulathatnak, sőt táncházi hangulattal is várják a rendezők a közönséget. A hajnalig tartó fesztivál ideje alatt ismert éttermek gondoskodnak a kiváló ételekről.

„A páros kolbászunk tavalyi receptúrája nagyon bevált, második helyezést értünk el vele a versenyben, így idén ugyanazzal a finom debrecenivel készülünk, de bikatökepörköltet tarhonyával és töltikét szőlőlevélben is kínálunk majd, illetve sütjük éttermünk jellegzetes lepcsánkáját is.

Nassolnivalónak spárgára felfűzött perecekkel készülünk, amit akár nyakba is lehet akasztani, talán sokan emlékeznek még erre a vásárokon hagyományos rágcsálnivalóra. Aki viszont az édességet keresi, azt különböző töltelékű palacsintákkal várjuk” – mutatta be az étlapot a Mester8 Kisvendéglő tulajdonosa, Balogh Béla.

Ez is, az is

Ha valaki azonban egy kiváló hamburgerre éhezne meg, az ezt a vágyát az Ikon étteremnél csillapíthatja, bár a lecsós gazpacho vagy a saját készítésű debreceni páros legalább olyan kulináris élményt biztosít majd, nem beszélve a desszertről, a körtés karamellpudingról.

HBN–SzL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában