Helyi közélet

2014.09.24. 12:38

A szívbetegségek megelőzése a cél

Debrecen - Ingyenes szűrővizsgálatokkal is várják az érdeklődőket.

Debrecen - Ingyenes szűrővizsgálatokkal is várják az érdeklődőket.Legyen a szíved a szenvedélyed – ezzel a mottóval szervezik meg szeptember utolsó vasárnapján a Szívünk Napja elnevezésű rendezvényt, mely idén először a Debrecen Plazában kap helyet. – A jelmondat elsősorban a primer prevencióra, vagyis az elsődleges megelőzésre vonatkozik, hiszen az egész napos eseménnyel is ezt szeretnénk népszerűsíteni – mondta dr. Bedő Zoltán, a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet kardiológus főorvosa a keddi sajtótájékoztatón. Prof. dr. Czuriga István hozzátette: – A rendezvény célja, hogy felhívjuk a laikus lakosság figyelmét arra, hogy a szívbetegségeknek esik áldozatul a legtöbb ember, ugyanakkor ez a veszélyes betegség megelőzhető. Ismerjük a betegség okait, az úgynevezett rizikófaktorokat (3 kiemelt tényező a magas vérnyomás, a dohányzás és a magas koleszterinszint), melyek kiküszöbölésével tovább élhetünk.

A program keretében ingyenes szűrővizsgálatokkal, azok eredményének függvényében szakorvosi tanácsadással várják az érdeklődőket. Interaktív szakmai beszélgetésbe elegyedhetnek a jelenlévők a női szív rejtelmei, a primer prevenció és rizikótényezők témakörében, de alaposan megtárgyalják a megelőzés szempontjából a mozgás szerepét is. Emellett zenés-táncos produkciókkal szórakoztatják a látogatókat, a rendezvényt délután a Balkán Fanatik koncertjével zárják.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában