Helyi közélet

2014.07.16. 12:13

Nyerésközelben – akár egy életen át

Debrecen - A játékszenvedéllyel küzdők egy része netes felületekre válthatott.

Debrecen - A játékszenvedéllyel küzdők egy része netes felületekre válthatott.

– Nincsen semmilyen statisztikánk arról, hogy megyénkben hány ember lehet szerencsejáték-függő, már csak azért sem, mert ezen probléma esetén jóval nagyobb a látencia, mint más szenvedélybetegségeknél – mondta el lapunknak Kiss József, az Ökumenikus Segélyszervezet debreceni koordinátora. – Annyit tudunk, hogy az elmúlt másfél évben Debrecenben működtetett önsegítő csoportunkban mintegy 30 beteg fordult meg. Egyébként úgy vélem, a függők jóval többen vannak, mint ahogyan azt a laikus ember gondolná.

A fenti csoportot az országos, nemrég véget ért Játék határokkal elnevezésű program keretében hozták létre, de tovább fogják működtetni, hiszen szükség van rá – hangsúlyozta Kiss József. Beszámolt arról, hogy a program részeként iskolákban is tartottak prevenciós előadásokat; a gyerekek veszélyeztetettségét az online szerencsejátékokhoz való könnyű hozzáférésük adja. – Valószínűleg a netes felületre váltott a korábban nyerőgépeken játszó betegek egy része is. Bár az jó, hogy már nincs mindenhol játékgép, amibe az emberek beledobálnák a pénzüket, de szakemberek szerint, akik valóban függők, azok más irányba, például az alkohol felé terelték szenvedélyüket – jegyezte meg.

HBN


Mindig nyelek egy termetest, amikor azt hallom egy-egy szenvedélybetegség kapcsán: a démontól való megszabadulás csupán akarat kérdése. Fábián György jegyzete.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában