Helyi közélet

2014.06.20. 10:06

Nézőpont: Pénzfelvétel „frásszal”

<em>A minap a Kishegyesi út elején található bevásárlóközpont egyik pénzkiadó automatájából szerettem volna a fizetésemet felvenni. Legnagyobb meglepetésemre a gép a tranzakció végén azt írta ki, hogy „a kért összeg nem áll rendelkezésére.” (Előző este telefonon lekérdeztem a számlaegyenleg állását, így tudtam, hogy van annyi pénzem.)</em> <strong>Orosz Csaba írása</strong>.

A minap a Kishegyesi út elején található bevásárlóközpont egyik pénzkiadó automatájából szerettem volna a fizetésemet felvenni. Legnagyobb meglepetésemre a gép a tranzakció végén azt írta ki, hogy „a kért összeg nem áll rendelkezésére.” (Előző este telefonon lekérdeztem a számlaegyenleg állását, így tudtam, hogy van annyi pénzem.) Orosz Csaba írása.Gondoltam, valamit biztos rosszul csináltam, ezért újra elvégeztem a műveletet. Ismét az előző üzenet. Nem vagyok ideges típus, de a vérnyomáson hirtelen kezdett emelkedni, izzadságcseppek jelentek meg a homlokomon. Kivettem a kártyát, majd kisebb összegeket kérve kétszer is újrakezdtem a műveletet, de mindhiába. Egyetlen fityinget sem kaptam. Azt gondoltam, hogy valaki meghekkelte a számlámat, megloptak.

Miközben az ATM-el „birkóztam” mögöttem 4-5 emberből álló sor alakult ki. Volt aki türelmetlenségének már hangot is adott. Mit vacakol már annyit? Aztán azzal igyekeztem magam nyugtatni, hogy talán csak a pénz fogyott ki, vagy elromlott a masina. De ha így van, miért nem tájékoztat erről egy felirat, vagy miért nem kapcsolják ki a gépet? Miért hagyják kétségek között vergődni az ügyfeleket? Szerencsére egy félóra múlva a legközelebbi bankfiók automatájából elsőre sikerült felvenni a pénzem és az egyenlegem is rendben van. Eddig sem voltam a bankkártya használat szerelmese, rámkényszerített nyűgnek éreztem, de most a maradék kedvem is elment tőle. Kinek hiányzik egy ilyen „frász”?


Debrecen - Sikertelen automatás készpénzfelvétel esetén nem kell fizetnie az ügyfélnek.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában